Türkiye'de koronavirüs salgınına dair öne çıkan gelişmeler (2 Temmuz)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

ÖZET

Sağlık Bakanlığının son verilerine göre toplam vaka sayısı 202 bin 284, can kaybı 5 bin 167.

 

02 Temmuz 2020 07:36
Son Güncellenme: 02 Temmuz 2020 15:47
.
19:46

Paylaş

1186 KİŞİYE DAHA KOVİD-19 TEŞHİSİ KONULDU

Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs bilançosunu açıkladı. Buna göre son 24 saatte 1186 kişiye Kovid-19 teşhisi konuldu, 17 kişi yaşamını yitirdi. Toplam vaka sayısı 202 bin 284'e, can kaybı 5 bin 167'ye çıktı.

18:32

Paylaş

DİYARBAKIR-ANKARA UÇAĞINDA KOVİD-19 BELİRTİLERİ GÖSTEREN YOLCU HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Diyarbakır-Ankara seferini yapan yolcu uçağında, koronavirüs belirtileri gösteren yolcu, inişten sonra hastaneye götürüldü.

Diyarbakır Havalimanından, Ankara seferini yapmak üzere saat 11.10'da havalanan yolcu uçağında, kalkıştan bir süre sonra fenalaşan 1 yolcuya, ilk müdahaleyi kabin görevlileri yaptı.

Yolcuda koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine, Ankara Esenboğa Havalimanına bilgi verildi. İnişin ardından sağlık görevlilerince alınan önlemler altında yolcu, hastaneye götürüldü. Karantinaya alınan yolcunun durumunun, yapılacak Kovid-19 testinden sonra belli olacağı öğrenildi. (DHA)

18:28

Paylaş

İNGİLTERE, TÜRKİYE'DE DAHİL 75 ÜLKENİN UÇUŞ YASAĞINI KALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

İngiltere,koronavirüs kapsamında 'güvenli' olarak belirlediği ve Türkiye’yi de kapsayan 75 ülkenin uçuş yasağını kaldırıyor.

İngiltere koronavirüs nedeniyle getirdiği uçuş yasaklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Daha önce koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin gevşetileceği sinyalini veren yetkililer, içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 75 ülkenin uçuş yasağını kaldırıyor. (DHA)

18:24

Paylaş

KAYSERİ TALAS'TA 49 DAİRE KARANTİNAYA ALINDI

Kayseri'nin Talas ilçesinde, 20 apartmanın bulunduğu sitedeki, 49 daire, yaşayanlarda koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. (DHA)

18:21

Paylaş

ANKARA'DA 15 GÜN SÜREYLE EYLEMLER YASAKLANDI

Ankara Valiliği, kentte "koronavirüs salgınının yayılma hızının engellenmesi" gerekçesiyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin 15 gün süreyle kısıtlandırıldığını duyurdu.

18:19

Paylaş

İZMİR'DE BİR MAHALLEDE 4 KİŞİ KOVİD-19 NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ, MAHALLEDEKİ 70 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı kırsal Küner Mahallesi'nde, son dönemde artan koronavirüs vakaları nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin minibüs şoförü olduğu öğrenilirken, köy halkı tedirgin.

Kırsal Küner Mahallesi'nde, son dönemde koronavirüs vakalarında artış görülmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 2 bin 600 nüfuslu mahallede filyasyon çalışması yapılmasına karar verdi. Muhtarlık binası önünde mahalleliye test yapılırken, binaya gelemeyecek durumda olan yaşlı ya da engelliler için de gezici test ekipleri görevlendirildi. 25 kişilik filyasyon ekibi, tüm mahallede PCR testleri yaptı. Çalışma sonucu 70 pozitif vaka tespit edildi.

Öte yandan mahallede kısıtlama uygulanıyor. Küner Mahallesi sakinlerinin giriş ve çıkışlarına izin verilirken, mahalleden olmayanların girişine ise izin verilmiyor. Ayrıca mahalledeki kahve ve berberlerin de hala kapalı olduğu belirtildi. (DHA)

 

18:12

Paylaş

SİNEMA SALONLARI YENİDEN AÇILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine mart ayında ara veren sinema salonları yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasıyla 81 ilin kültür ve turizm müdürlüğüne, genelge gönderildi. Sinema salonlarında alınan yeni tedbirler maddeler halinde sıralandı. (DHA)

18:08

Paylaş

DERSİM'DE 1100 KİŞİLİK KARANTİNA

Dersim merkeze bağlı en büyük köy olan Burmageçit (Şıxso) ile Hozat İlçesi’ne bağlı Altınçevre (İnciğa)Köyü’nde Koronavirüs nedeniyle 14 günlük karantina ilan edildi. Her iki köye giriş ve çıkışlara izin verilmezken, jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

Dersim merkeze bağlı Burmageçit (Şıxso) Köyü’nde il dışından gelen bir vatandaş tarafından düzenlenen toplu yemek etkinliğinin ardından köyde 3 kişide Koronavirüs (COVİD-19) tespit edildi. Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında dün toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, binin üzerinde insanın yaşadığı köyde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verdi.

Kararın ardından jandarma ekipleri köye girişlerin bulunduğu 5 farklı bölgede güvenlik önlemi aldı.

Hozat İlçesi’ne bağlı Altınçevre Köyü’nde (İnciğa) de yurtdışından gelen 2 vatandaşta COVİD-19 tespit edilmesi üzerine köy, ilçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı kararla 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Jandarma ekipleri tarafından 100’ün üzerinde vatandaşın yaşadığı köye giriş ve çıkışlara izin verilmezken her iki köyde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

18:07

Paylaş

DENİZLİ'DE SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAKLANDI

Denizli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokak düğünleri yasaklandı.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Vali  Ali Fuat Atik başkanlığında toplandı.

Toplantıda düğün yapılacak mekanlara ilişkin kapalı alanlarda yapılacak düğünler, açık, kır, bahçe gibi mekanlarda yapılacak düğünler ile köy ve kırsal kesimlerdeki düğünlere belirlenmiş kurallara uyulması kaydıyla izin verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl merkezi veya ilçelerin kentsel yerleşim alanlarındaki sokak düğünlerine izin verilmemesine, mevlit organizasyonlarına sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları başta olmak üzere yemek ikramı yapılmadan sadece mevlit okutulması şeklinde yapılması kaydıyla izin verilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir." (AA)

18:04

Paylaş

KULA'DA 139 KİŞİ EVLERİNDE KARANTİNAYA ALINDI

Manisa'nın Kula ilçesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle eşi vefat eden 73 yaşındaki İsa Tezcan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesinin ardından cenazeye katılarak bu kişiyle temasta bulunan 139 kişi evde karantinaya alındı. (AA)

18:02

Paylaş

KONYA'DA BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Konya'nın Yunak ilçesinde bir mahallede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. (AA)

18:01

Paylaş

ANTEP'TE 14 EV KARANTİNAYA ALINDI

Antep'in İslahiye ilçesi Yenice Mahallesi'nde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 ev karantinaya alındı. (AA)

 

11:51

Paylaş

ÇUKUROVA KAYMAKAMLIĞINDA BİR KİŞİDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Adana'da Çukurova Kaymakamlığı binasında bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir hizmetli de Kovid-19 tespit edilmesi üzerine hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Müdürlükte koronavirüs tespit edilmesine rağmen herhangi bir önlem alınmadığı ileri sürüldü.

 

 

11:50

Paylaş

ADANA'DA KOVİD-19 VAKALARI ARTIYOR; SALGIN DEĞİL ALGI YÖNETİLİYOR

DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 1192 kişiye Kovid-19 tanısı konulduğunu, 19 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Bu verilere göre toplam vaka sayısı 201 bin 98'e, can kaybı 5 bin 150’ye yükselmişti.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa