Gebze'de 24 saatten uzun süren su kesintisi tepki çekti
Koronavirüs salgını sürecinde Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 24 saatten uzun süren su kesintisi yaşanması tepki çekti. EMEP İlçe Başkanı Hasan Atik "Sağlıklı sistem için hızlıca adım atılmalıdır" dedi.
Fotoğraf: Pixabay
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan ve 24 saatten uzun süren su kesintisi tepkilere neden oldu. Koronavirüs salgını sürecinde temizliğin temel savunmalardan biri olduğunu vurgulayan Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, "Özür mesajları yerine daha sağlıklı sistemler için hızlıca adımlar atılmalıdır” dedi.
Gebze’ye bağlı Mevlana ve İstasyon mahallelerinde kısmi, Hacı Halil, Yenikent, Gaziler, Mustafa Paşa Kösklüçesme, Osman Yılmaz, İnönü, Güzeller, Kirazpınar, Arap çeşme, Sultan Orhan, Tatlıkuyu, Barış ve Tavşanlı mahallelerinin ise 24 saatten uzun süren su kesintisi yaşandı. Kesinti mağduriyete neden oldu.
Konu hakkında yazılı açıklama yapan EMEP Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, koronavirüs salgınına karşı mücadelede temizliği insanlığın temel savunmalarından biri olduğunu anımsattı. 24 saatlik su kesintisinin alınan önlemlere gölge düşürdüğünü vurgulayan Atik, "Yetkili kurum olarak İSU, abonelerine gönderdiği mesajda, ‘Gebze bölgesinde 1999 yılında iller bankası tarafından yapılan 1200 CTP ana isale hattı üzerinde arıza meydana gelmiştir’ açıklamasında bulunulmuştur. Halkımız bu tarz durumlarda , ‘Özrü kabahatinden büyük’ der. Durum tamamen böyledir" ifadelerini kullandı.
Kurumun açıklamasında 1999 yılından kalma altyapıyla devam edilmesi sorun teşkil etmiyormuş gibi davrandığını belirten Atik, "Özellikle bizim yaşadığımız kentin sanayi kenti olduğu düşünülürse, su tüketimi için kullanılan araç ve gereçlerinin bakımı, onarımı, yenilenmesine özel dikkat edilmesi gerekmez mi” diye sordu.
Halk sağlığının değil rantın ön planda olduğunu söyleyen Atik, “Sorumluluğu üstünden atmanın bir yöntemi olarak İSU, '99 yılını göstermek ile kaba kurnazlığa örnek olmuştur. Aslında bu kurnazlık girişimi büyük bir itirafı da içinde taşımaktadır. Belediye başta olmak üzere sorumlu kurum ve kuruluşlar, her seferinde sağladıkları hizmetleri ön plana çıkarırken bu mesaj ile gerçekler gün yüzüne çıkmıştır. '99 yılından bugüne neden yapılmadığı işçi ve emekçilere bir an önce açıklanmalı, 'özür mesajları’ yerine daha sağlıklı sistemler için hızlıca adımlar atılmalıdır” dedi.
Başta sorumlu meslek odaları olmak üzere konu üzerine araştırma yapılması gerektiğini Atik, "Bilim insanlarımızın vereceği ve önereceği karar doğrultusunda adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde çoğu kez görülmüştür ki bu tarz yenileme çalışmalarının esas kaynağı insan sağlığından çok, kendi taraftarlarını besleme kaynağına dönüşmektedir. İşçi ve emekçilere verilen değer bir kez daha görülmüştür” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)