Sığınma evinden alınan ve cansız bulunan Zeynep Topal'ın eşi tutuklandı
İLGİLİ HABERLER
![2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/153312.jpg)
2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü
![Sığınmaevleri kadınları nasıl güçlendirebilir?](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/102133.jpg)
Sığınmaevleri kadınları nasıl güçlendirebilir?
Eşi Osman Topal tarafından, İstanbul'daki sığınma evinden alınarak Bingöl'e götürüldükten sonra bir sitenin bahçesinde cansız bedeni bulunan Zeynep Topal cinayetinde gözaltına alınan Osman Topal tutuklandı.
Bingöl’ün Karlıova ilçesine iki çocuk annesi 27 yaşındaki Zeynep Topal, bir sitesinin bahçesinde elleri arkadan bağlı bir şekilde silahla öldürülmüş halde bulundu. Edinilen bilgilere göre; eşi Osman Topal ile sorunlar yaşayan kadın, iki ay önce Karlıova’dan ayrılıp İstanbul’a gitti. Burada polis karakoluna giden Topal, talebi doğrultusunda bir sığınma evine yerleştirildi. Fakat yerini öğrenen eşi Osman Topal tarafından bir hafta önce sığınma evinden alınıp, Karlıova’ya geri getirildi.
İlçeye geri getirilen Zeynep Topal’ın cansız bedeninin bulunması üzerine gözaltına alınan eşi Osman Topal tutuklandı.
BİNGÖL BAROSU: TEK BAŞINA HAREKET ETMEDİĞİNE DAİR CİDDİ ŞÜPHELERİMİZ VAR
Osman Topal'ın tutuklandığını duyuran Bingöl Barosu Kadın Komisyonu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Osman Topal'ın şüpheli anlatımı ve olayın olay şeklinde tek başına hareket etmediğine dair ciddi şüphelerinin oluştuğunu ve soruşturmanın derinleştirmesi talebinde bulunacaklarını belirtti.
July 7, 2020
Zeynep Topal’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçeye bağlı Kaynak (Cevan) köyünde toprağa verilecek. (HABER MERKEZİ)
EVRENSEL'İNMANŞETİ
![İşçiye, düşman hukuku](https://www.evrensel.net/upload/dosya/284857.jpg)
İşçiye, düşman hukuku
Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.
Evrensel'i Takip Et