09 Temmuz 2020 07:34

Avrupa Komisyonu, Almanya'nın 500 milyar avroluk fonunu onayladı

Almanya'nın Kovid-19 salgınının yarattığı ekonomik tahribat nedeniyle şirketler için hazırladığı 500 milyar avroluk fon, Avrupa Komisyonunca onaylandı.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Avrupa Komisyonu, Almanya'nın Kovid-19 salgınına bağlı olarak karşı karşıya kaldıkları zorlukları aşabilmelerine destek için hazırladığı 500 milyar avro büyüklüğündeki fonunu onayladığını açıkladı.

Buna göre, fonun 400 milyar avroluk bölümünü, söz konusu şirketlerin borçlanma ve benzeri gereksinimleri için verilecek garantiler oluşturacak; kalan bölüm de bu şirketlere sermaye benzeri krediler, özkaynağa dayalı finansal araçlar ve karma sermaye araçları gibi yeniden sermayelendirme araçları olarak kullandırılacak.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Almanya'nın hazırladığı fonun, söz konusu şirketler için 500 milyar avro değerinde likidite ve sermaye desteği olarak kullanılacağına işaret ederek, bu yolla vergi mükelleflerinin üstlendiği riskin karşılığının da ekonomiye gireceğinin altını çizdi.

Vestager, kaynağın kullandırım koşulları arasında temettü ve ikramiye ödemeleri yasakları gibi sınırlandırmaların da bulunduğuna dikkat çekti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, yerli halk için Kovid-19 yardımını veto etti

SONRAKİ HABER

Gazeteci Yetkin Yıldız’ın davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa