15 Temmuz 2020 11:27

Üniversite öğrencisi Emek Deniz: Ekonomik yıkımın faturası öğrencilere kesilemez

E-devlet’ten kontrol ettiğimde kredimin kesildiğini, sebebinin ise zamanında nakil başvurusu yapmamam olduğunu gördüm. Bu da yetmezmiş gibi kredi geri ödemelerimiz erken tarihe çekiliyor.

Paylaş

Emek Deniz
Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi

Yaklaşık 1 yıl önce yaptığım yatay geçişin cezasını bu yıl çekiyorum. Nasıl mı? Kıbrıs’ta bir üniversitede psikoloji okuyorken, 1 yıl önce yatay geçişle Kıbrıs’ta bulunan başka bir üniversitenin hukuk bölümüne geçtim. Bu süreçte KYK tarafından verilen öğrenim kredim verilmeye devam etti. Ta ki bir kaç gün öncesine kadar.

Twitter’da #KYKdaneleroluyor başlığını görünce içime bir kurt düştü çünkü benim gibi yatay geçiş yapan ve kredisi kesilen insanların attığı tweetlerini gördüm. E-devlet’ten kontrol ettiğimde kredimin kesildiğini, sebebinin ise zamanında nakil başvurusu yapmamam olduğunu gördüm. Ne Kredi Yurtlar Kurumu, ne eski üniversitem, ne de yeni üniversitem beni bu konu hakkında uyarmamışken şu an sorumluluğun bana ait olduğu söyleniyor. Bu da yetmezmiş gibi kredi geri ödemelerimiz erken tarihe çekiliyor. Birçok öğrenci bu kesintiden dolayı mağdur edilmişken bir de öğrencilerden erken ödeme istenmesi kabul edilebilir bir şey değil. Özellikle de bu yaşadığımız pandemi döneminde hayat pahalılığı cep yakarken bu durumdan en çok etkilenen kesim biz öğrenciler olduk.

Ekonomik krizin pandemi süreciyle giderek daha da derinleştiği bu süreçte, anne ve babaların da büyük çoğunluğunun işsiz kalmasıyla  öğrencilerin eğitim ve kişisel masraflarını aldığı kredi ve burslarla karşılamaya mecbur kaldığını gördük. Tüm bunlar apaçık ortada dururken her zaman olduğu gibi ekonomik yıkımın faturası biz gençlere ve öğrencilere kesilmeye devam ediyor. Biz öğrenciler bu ülkenin geleceğiysek eğer bu şekilde mağdur edilmemeliyiz. Biz öğrenciler bu mağduriyeti kabul etmiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Özel okullarda pandemi sürecinde öğretmenlerin haklarının gasbedildiği iddiası

SONRAKİ HABER

Irak'ta gazetecilerin durumu, salgınla beraber büsbütün vahimleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa