17 Temmuz 2020 14:10

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi: Birbirimizin sesi olacağız

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Sevgi Yöksel: Her zaman sesimizi çıkaracağız. Herkesi dik duran sesini duyuran yıkılmadan savaşan kadınlara alıştıracağız.

Fotoğraf: Olgay Güler/DHA

Paylaş

Sevgi YÖKSEL
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi

Bir kadının daha gözleri yaşlı. Bir kadının daha adalet arayışı hüsranla sonuçlandı. Bir kadın daha taciz edildi. 17 Aralık 2018 tarihinde yabancı uyruklu Hacettepe Üniversitesi öğrencisi bir kadın okulun spor salonunda tacize uğruyor. Olayın ardından kadın suç duyurusunda bulunuyor. Hacettepe Üniversitesi tacizci hakkında idari soruşturma başlatıyor ve kadının ifadeleri doğrultusunda da cinsel saldırı olayının gerçekleşmiş olduğu kanaatine varılıyor ve N. E.’in okul ile ilişiği kesiliyor. 8 Temmuz gününde Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir karara varıldı. Ceza alması gereken şahıs soyut beyanlar dışında bir somut kanıt olmadığı için beraat ediyor. Bir kadın daha sesi duyulsun tacizci ceza alsın diye mahkemeye başvuruyor güveniyor. Peki bu güven boşa mı çıkıyor? Aynen öyle.

Peki tacizci ne yapıyor? Hayatına hiçbir şey olmamış, hiçbir şey yapmamış gibi devam ediyor. Kadının yaşadığı travma kimsenin umrunda mı? Evet biz kadınların umrunda. Hiçbir kadının bu muamelelere maruz kalmamasını istiyoruz. Kadınların her yerde kendini güvende hissedebilmesini istiyoruz. Kampüs gibi bir yerde ailesinden uzakta bir öğrencinin tek tutanağı olan okulunda taciz edilmiş ve sanığın ceza almış olmamasını kabul etmiyoruz. Ben bir kadın olarak bu durumun başıma hiçbir zaman gelmeyeceğini bilerek yaşamak istiyorum. Saldırganların cezalarını almalarını istiyoruz. 

Sürekli düşen davalar, somut delil bulunamayan davalar, babacan tavır olarak değerlendirilen davalar... Bizim bedenimize bizim iznimiz olmadan dokunamayacağınızı anlayacaksınız. Bunlar ceza almaya başlamadığı için kaç kadın daha taciz edilecek, kaç kadın daha tecavüz edilecek, kaç kadın daha öldürülecek? Kadınların sürekli tetikte olması gerekiyor, çünkü her an bir psikopat tarafından başınıza bir şey gelebilir. Biz korkarak yaşıyoruz, peki onlar bu cesareti nerden buluyor kendilerinde? İşte, mahkemelerde verilmeyen cezalardan... Peki biz 21. yüzyılda adalet ararken nereye başvuruyoruz? Cinsel suçlara ceza vermeyen mahkemelere... Tacize babacan tavır diyebilen, kadının ifadelerini dinleyip sanığı serbest bırakabilen mahkemelere... Ben bir kadın olarak, bir Hacettepe öğrencisi olarak sanığın ceza almasını istiyorum. Her zaman kadınlar birbirinin sesi olmaya, verilmeyen cezaların verilmesi için uğraşmaya devam edecek. Bedenimize kimsenin cinsel obje olarak bakmasına izin vermeyeceğiz. Her zaman sesimizi çıkaracağız. Herkesi dik duran sesini duyuran yıkılmadan savaşan kadınlara alıştıracağız.

ÖNCEKİ HABER

Kurbanlar sanal pazarda, fiyatlar sürekli artışta!

SONRAKİ HABER

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren davasında tek tutuklu sanık da tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa