19 Temmuz 2020 10:36

6 yaşındaki kızı, akrabası tarafından istismar edilen kadın mücadelesini sürdürüyor

Adana'da 6 yaşındaki kızının akrabası tarafından istismara maruz bırakılmasının ardından şikayetçi olan kadın, eşine ve onun ailesine karşı kızıyla birlikte hukuk mücadelesini sürdürüyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Adana’da geçen yıl akrabası E.A. tarafından iki kez cinsel istismara uğrayan 6 yaşındaki kız çocuğu G.D'nin ailesi şikayetçi oldu. Olayla ilgili açılan davada sonraki duruşma 10 Kasım 2020 tarihinde görülecek.

Çocuğun annesi G.D, şikayetinden vazgeçen ve ilk ifadesini değiştirerek "Eşimin psikolojisi bozuk, bu yüzden etki altında kalıp ifade verdi. Ben de şikayetimi geri çekiyorum" diyen eşi D.D.’den boşanmak için de dava açtı. G.D ayrıca eşinin ailesi tarafından saldırıya uğradığını da beliertti.

İstismar olayının sanığı E.A, olayın adli makamlara intikal etmesinin ardından 28 Mayıs 2019'da hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandı. 20 Ağustos 2019’de 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkan E.A, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 16 Temmuz 2020 Perşembe günü Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada şahitler dinlendi ve dava 10 Kasım 2020’ye ertelendi.

"EŞİM BİRDENBİRE AİLESİNİN TARAFINA GEÇTİ"

Kızının istismara uğradığını öğrendikten sonra pedagog yardımı aldıklarını ifade eden G.D, DHA muhabiri Rüşan Anıl Tatar'a şöyle konuştu:

“Öğrendiğinde eşim de şaşırdı, ne diyeceğini bilemedi. E.A’nın annesi ve babası uzun süredir ayrı oldukları için onun her şeyiyle bir baba gibi eşim ilgileniyordu. Başta konduramadık ancak uzman yardımı alınca olayın yaşanmış olduğu ortaya çıktı. Eşimin ailesi de bu olayı kabul etmedi. Benimle görüşmek, konuşmak istemediler. Beni görünce kaçıyorlardı. Şikayet edeceğimi söylediğimde eşim de benden taraftaydı. Çocuklarımızın psikolojilerinin bozulmaması ve devlet koruması altına girmemesi için beni bekletti. Sonrasında taşınacağımızı ve benim işten ayrılmam gerektiğini söyledi. Bir süre saklamak zorunda kaldık. Sonrasında ailesinin bana saldırması üzerine eşim, ailesinin tarafında olmaya başladı. Birdenbire fikrini değiştirdi.”

"ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM"

Eşinin önce yeğeni E.A’dan şikayetçi olduğunu ancak telefonda tartışmaları üzerine ifadesini değiştirdiğini belirten G.D, “Karakola giderek benim psikolojimin bozuk olduğunu, bunun etkisi altında kalarak ifade verdiğini söylemiş. Bunun üzerine ben de haziran ayında boşanma davası açtım. Görümcemin oğlu E.A’nın cezalandırılmasını istiyorum. Adaletin haklıyı ortaya çıkarmasını bekliyorum. Şahitler dinleniyor ancak bunun en büyük şahidi zaten yaşayan çocuktur. Ondan daha iyi şahit mi olur? Çocuğumun verdiği ifadenin doğru olduğunu düşünüyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

AV. SEVİL ARACI: MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Avukat Sevil Aracı ise Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmada şahitlerin dinlendiğini belirterek, “Dosyada birtakım araştırmalar devam ediyor. Dinlenmesi gereken 2 şahit daha var. Çocuklar, soruşturmanın başladığı zaman verdikleri ifadelerle tutarlı olarak aynı şekilde ifade verdiler. Biz de bundan dolayı olayın gerçekten yaşandığına inanıyoruz. Bu anlamda failin cezalandırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGC Press Freedom Award was given to Evrensel’s editor-in-chief Fatih Polat

SONRAKİ HABER

Kürt kadın örgütlerine yönelik baskılar İsveç gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa