19 Temmuz 2020 10:30

Kürt kadın örgütlerine yönelik baskılar İsveç gündeminde

İsveç'te Bağımız Milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye tutuklanan Rosa Kadın Derneği ve TJA aktivistlerinin serbest bırakılması için talepte bulunup bulunmayacağını sordu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç Bağımız Milletvekili Amineh Kakabaveh, ETC gazetesinde yayımlanan makalesinde ve parlamentoya verdiği soru önergesinde Türkiye’de kadınların haklarını savunan örgüt ve kuruluşlara  yönelik baskı ve saldırıları  gündeme getirdi. 

Tutuklanan Rosa Kadın Derneği ve TJA (Tevgera Jinên Azad-Özgür Kadın Hareketi) aktivistleri ile ilgili yazan ve Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve rejimine yönelik her türden eleştirinin “terörizm” ile suçlandığını söyleyen Kakabaveh, ülkede bulunan demokratik güçleri korkutmak ve sindirmek için tutuklamaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Muhalefetin en güçlü olduğu ve HDP’nin en fazla halk desteğine sahip olduğu Diyarbakır’a yönelik baskı ve saldırıların HDP ile sınırlı kalmadığını ve tüm kadın hareketinin hedef alındığını belirterek 22 Mayıs’ta gerçekleşen polis baskını hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye tutuklanan 18 insan ve kadın hakları aktivistinin serbest bırakılması için talepte bulunup bulunmayacağını da sordu. 

 

ÖNCEKİ HABER

6 yaşındaki kızı, akrabası tarafından istismar edilen kadın mücadelesini sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Almanya'da birçok kentte eylemler: Krizin yükünü taşımayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa