20 Temmuz 2020 11:41

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için "adalet" talebi

Mersin Barosu, ÖHD ve ÇHD, ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için adalet talep ederek, avukatlara dönük saldırıların hedefinde savunma erkinin olduğunu kaydetti.  

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın eylemine dikkat çekmek ve Adana’da avukat Şiar Rişvanoğlu’nun bürosuna yapılan saldırıya ilişkin Mersin Adliyesi önünde açıklama yaptı. Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğa’nın yanı sıra çok sayıda avukat açıklama katıldı. Açıklamada, “Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın”, “Tutuklu avukatlara özgürlük” ve “Herkes için adalet” pankart ve dövizleri taşındı. 

HEDEFİ SAVUNMA ERKİ

Açıklamada konuşan Avukat Hoşyar Sarıyıldız, Ebru Timtik'in ölüm orucunun 200’üncü, Aytaç Ünsal’ın ise 169’uncu günü geride bıraktığına dikkat çekti. Sürecin avukatların sağlığı için tehlikeler barındırdığına dikkati çeken Sarıyıldız, avukatlara dönük saldırıların hedefinin savunma erki olduğuna vurgu yaptı. 

ÇHD’li Avukat Şiar Rişvanoğlu’nun bürosuna yapılan saldırıya da tepki gösteren Sarıyıldız “Avukatlara yapılan tehdit, iktidarın savunmaya yaptığı saldırıların bir özetidir” diye konuştu.

ÖHD Antep Şubesi üyesi Avukat Adnan Erol’un da mesleki faaliyetleri sebebi ile 16 Temmuz’da tutuklandığını anımsatan Sarıyıldız, “İktidar güçlerinin, gerek toplumsal davalarda gerek hak temelli davalarda yargılama sürecinde yarattığı hukuksuzlukları cesaretle ifşa eden savunmaya karşı tehdit ve cebirleri devam edegelen bir uygulama halini almıştır. Fakat bizler meslek yeminimizi ederken hukuka, ahlaka ve meslek onuruna sahip çıkacağımıza ant içtik. Şüphesiz ‘şanlı devletin’ bütün ‘hukuksuz kuvvetleri’ ile de mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü asıl mücadele etmezsek başka çok şeyler parçalanır; adalet, liyakat, güven, hak, halk parçalanır... Bir ülkeyi ülke yapan bütün manevi değerler parçalanır, dağılır” şeklinde konuştu. 

Açıklama, “Savunma susturulamaz”, “Ebru Timtik onurumuzdur” ve “Aytaç Ünsal onurumuzdur” sloganlarıyla son buldu. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da işten atmalara Kaufhof katıldı

SONRAKİ HABER

"İstismar vakalarındaki büyük artış yargı kararlarından bağımsız değil"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa