20 Temmuz 2020 13:14

Sarıyer-Beşiktaş otobüsünde yolcu ile şoför arasında maske tartışması

İstanbul'da Sarıyer'den Beşiktaş'a giden İETT otobüsünde bir yolcu ile şoför arasında maske tartışması yaşandı. Yolcunun maskesini takması konusunda uyardığı şoför, "İn aşağı, götürmüyorum seni" dedi.

Fotoğraflar: Evrensel

Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında toplu ulaşımda getirilen maske takma kuralına uyulmaması bulaş riskini artıyor. Maske takılması konusunda uyarıda bulunan yurttaş ise zaman zaman sert tepkilerle karşılabiliyor.

Bugün saat 15.00 sularında İstanbul'da Sarıyer'den Beşiktaş'a giden İETT otobüsünde benzer bir vaka yaşandı. 40B numaralı hattın şoförünü maskesini takması konusunda uyaran yolcu, "İn aşağı, götürmüyorum seni" yanıtıyla karşılaştı.

Olaya ilişkin Evrensel'e ulaşan videoda yolcunun "Maskesiz süremezsin bu aracı. O maskeyi takmak zorundasın" sözlerine şoförün "Sus! İn aşağı, götürmüyorum seni. Yürü git. Sana ne kardeşim. Binme o zaman otobüse" dediği görülüyor.

Her gün işe gidip geldiğim güzergahta yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan yolcu, "Yarın bu otobüse nasıl bineceğimi düşünüyorum. Otobüsten ağlayarak indim" dedi.

"Maske takmak çok mu zor, neden insanların sağlığını tehlikeye atalım ki" sorunlarını yönelten yolcu, İBB Beyaz Masa’yı arayarak şoförden şikayetçi olduğunu belirtti ve "Hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da Harran Üniversitesinin ormanlık alanında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Burak Büyükcivelek: Ayasofya’yı mimari değil, siyasi olarak kullanıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa