21 Temmuz 2020 11:35

Kılıçdaroğlu'ndan Pınar Gültekin tepkisi: İktidar, kadına yönelik şiddeti araştırmalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili konuştu: Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul sözleşmesinden çekilme girişimlerinden vazgeçin. 

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin, “Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor?" diyerek, şiddetle mücadele önerilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Genç bir kızımız kaybolmuştu. Pınar Gültekin maalesef öldürülerek hayatına son verildi. Kadına yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Bu konuda kadın-erkek, yaşlı-genç hepimizin duyarlı olması lazım. Yeri geldiğinde en güzel sözleri söylüyoruz ama lafla. Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor?​” 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU”

“Şiddeti önlemeye yönelik İstanbul sözleşmesinden çekilme girişimlerinden vazgeçin. 

Sözleşmeyi ve yasayı uygulayın. 

Kadınların şiddetsiz bir yaşam sürmesi için gerekli girişimleri oluşturun. 

Çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçiliğin önünü açan 4+4+4 eğitim sistemine son verip, 12 yıllık kesintisiz eğitime geçin. 

Cinsiyet ayrımı yapılmadan tüm mahalle ve iş yerlerine ücretsiz kreşler açın çocuk istismarcılarına af getirilmesi, nafaka hakkının kısıtlanması, kadının ev emeğinden çıkan miras hakkının önüne geçilmesine son verin.”

RÜŞVETİ ARAŞTIRMAYA HAYIR DEDİLER

“Beni derinden yaralan bir şeyi geçen hafta yaşadık. Grup Başkanvekillerimiz Serik’teki 500 bin liralık rüşvetin araştırılması için önerge verdi. AKP’li ve MHP’li vekiller hayır oyu verdiler. Haksızlık ve hukuksuzluğa ortak oldular. Bunlar bu milleti temsil edemezler. Bu milletin rüşvete ve kul hakkı yiyenlere karşı bir duruşu vardı. Bu vekillerin iradesi yoktur. Bunlar Saray’ın talimatıyla hareket ediyorlar. Milliyetçi dediğiniz insan kul hakkı yemeyendir. Milliyetçi insan rüşvete karşı mücadele eder. AKP ve MHP’li vekillerin bağımsız iradeleri söz konusu değildir.”

15 TEMMUZ PARALARI

“15 Temmuz gazileriyle ilgili bir sürü laflar söyledik, toplanan paraların akıbetini söyledik. Onlar bile unuttu ama biz unutmadık. Arkadaş, para topladın, bu parayı şehit yakınları ve gazilere neden ödemiyorsun? Bu paraya el koydun, ben bunu da biliyorum. Şehit yakınları ve gazileri o kadar çok istismar etti ki. Hangi derneğe verdin 250 bin doları? Tık yok. Çiftçinin, esnafın, şiddete uğrayan kadının halinden anlamaz; vatan millet Sakarya edebiyatı yapar. Size cehennem bile lüks gelecek. Siz şehidin parasına nasıl el koyarsınız? 15 Temmuz gecesi Harp Okulu öğrencilerini dışarı çıkarıp darbeci diye müebbet hapse attılar. Bir öğrenci Genelkurmay Başkanına mı talimat verir? Harp Okulu 19 yaşındaki Furkan Çetinkaya’nın annesi adalet istiyor. Anne, 7 kişilik koğuşlarda 45 kişi kalıyorlar 28 kişilik yemek veriyorlar diyor. Bunları söylerken polisler çevirip gözaltına alıyorlar, sonra hapse atıyorlar. Bu annenin hakını CHP soruyor. Bu kadını tanımam ama bu öğrencilerin haksız yere hapiste olduklarını biliyorum.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Aydın Koçarlı’da ekili pamuk tarlalarının üstüne yol yapılmasına köylülerden tepki

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2 yılını değerlendirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa