21 Temmuz 2020 12:30

Ceylanpınar davası faili meçhule terk edildi

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşadıkları evde ölü bulunan 2 polisin cinayetinin üzerinden 5 yıl geçti. Davanın avukatlarından Eyyüp Sabri Tinaş "Bu dosya failli meçhule bilerek bırakılıyor" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Çözüm sürecinin bitirilmesine gerekçe yapılan Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşadıkları evde ölü bulunan 2 polisin cinayetinin üzerinden 5 yıl geçti. Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar adlı polislerin ölü bulunması üzerine, olayla ilişkili oldukları gerekçesi ile 10 kişi gözaltına alındı. 7 kişi mahkeme tarafından tutuklandı.

Devam eden yargılama sürecinde, 4’üncü ve 13’üncü duruşmalarda söz konusu olayın failli olarak tutuklanan 7 kişi tahliye edildi ve yargılama sonucunda beraat ettiler.

MA’dan Barış Polat’a konuşan, 2 yıl 8 ay hapis cezaevinde kaldıktan sonra beraat ettirilen Sedat Aydın, suçu kabul etmeleri için işkenceye maruz bırakıldıklarını söyledi. Cinayetin işlenmesinin üzerinden henüz bir kaç saat geçmişken, olay yeri inceleme bitmeden gözaltına alındıklarını hatırlatan Aydın, “Kurban aradıkları belliydi. Gerçek failleri bildikleri, fakat korumaya çalıştıklarının en açık örneğiydi. Ki bizlerin kurban seçildiğini işkenceci polisler dahi açıkça dile getiriyordu. Fakat yapacak bir şeyin olmadığını, kabul etmemiz gerektiğini ifade ediyorlardı” dedi.

Davanın avukatlarından Eyyüp Sabri Tinaş ise, “Müvekkillerimiz nasıl gözaltına alındı? Bindikleri araba trafik polisleri tarafından durduruluyor. Tabii o esnada aracın sigortasının olmadığı söyleniyor. Araca el konuluyor. Araç alınınca bu gençler de emniyete gidiyor. Bu gençler o emniyetteyken, bir anda Ceylanpınar’da öldürülen 2 polis nedeni ile sanık olarak gözaltına alınıyorlar. Bu kısmı bilmek bile bu kişilerin bu cinayeti işlemediklerini anlamak için yeterli” dedi.  

Tinaş, “Birileri bu olayın sanıklarının bulunmasını istemiyor ama bu dosyanın birinci derece failleri belliydi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi bizim talebimizi kabul edip suç duyurusunda bulunsaydı, şimdiye kadar bu olayın failleri çoktan yakalanmış ve cezalandırılmış olacaktı. Olay çok profesyonelce yapılmıştı. Bakın o dönem mobese sisteminin kapatılması, yine plaka okuma sisteminin kapatılması, bunlar bu gençlerin yapabileceği şeyler değil. Biz bunu emniyette, yine kamu kurumlarında bulunan kişilerin yaptığını düşünüyoruz. Bu dosya failli meçhule bilerek bırakılıyor desek daha doğru olur” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukatların darbedilmesine tepki: İktidarın sarı baro yaratma çabasının özü

SONRAKİ HABER

İstanbul Tabip Odasından Valiliğe bağış sorusu: Neden bugüne kadar beklediniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa