Türk-İş yönetiminden bağlı sendikalara yazı: Kıdem tazminatı afişlerini hazır tutun
Türk-İş yönetimi, konfederasyona bağlı sendikalara yazı gönderip, kıdemle ilgili yeni bir düzenleme getirilme ihtimaline karşı hazır olunmasını istedi.
![Türk-İş yönetiminden bağlı sendikalara yazı: Kıdem tazminatı afişlerini hazır tutun](https://www.evrensel.net/upload/dosya/165687.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
İLGİLİ HABERLER
![Kıdem tazminatı işçinin hakkıdır ve öyle kalacak](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/163881.jpg)
Kıdem tazminatı işçinin hakkıdır ve öyle kalacak
![“Kıdem tazminatı fona devredilirse işçi kuru bir iskelet olarak ortada kalacak”](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/164941.jpg)
“Kıdem tazminatı fona devredilirse işçi kuru bir iskelet olarak ortada kalacak”
![Kıdem tazminatını işçi sınıfı kazandı ve korudu](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/139336.jpg)
Kıdem tazminatını işçi sınıfı kazandı ve korudu
![Gıda-İş sendikası: Kıdem tazminatı hakkımız pazarlık konusu yapılamaz!](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/165228.jpg)
Gıda-İş sendikası: Kıdem tazminatı hakkımız pazarlık konusu yapılamaz!
Kıdem tazminatının "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES)" adı altında yok edilmesini önlemek için eylemler düzenlen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) yönetimi, bağlı sendikalara yazı gönderip yeni bir düzenleme getirilme ihtimaline karşı hazır olunmasını istedi.
Kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı mücadelenin olumlu sonuç verdiği ve düzenlemenin şimdilik gündemden kalktığı ifade edilen yazıda, "Mücadele sürecinde tarafınıza gönderilen broşür, el ilanı ve bez afişleri gerekli olması durumunda tekrar kullanılabilmeleri amacıyla uygun yer ve koşullarda muhafaza etmenizi rica ederiz" denildi.
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Türk-İş Genel Sekreteri Ramazan Ağar ile Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar'ın imzasını taşıyan ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarına hitaben yazılan yazı, sendikaların genel başkanlarının yanı sıra, Türk-İş bölge temsilcileri ile il temsilcilerine de bilgi için gönderildi. Kıdemle ilgili gelebilecek yeni düzenleme ihtimaline karşı sendikaların eylemlere her an hazırlıklı olmaları istenen yazıda, şöyle denildi:
“Konfederasyonumuzun olası kıdem tazminatı düzenlemesine karşı sürdürdüğü faaliyet ve verdiği mücadele olumlu sonuçlanmış olup, konu şimdilik gündemden kalkmış görünmektedir. Bu süreçte sendikalarımızın verdiği mücadeleye teşekkür ederiz. Mücadele sürecinde tarafınıza gönderilen broşür, el ilanı ve bez afişleri gerekli olması durumunda tekrar kullanılabilmeleri amacıyla uygun yer ve koşullarda muhafaza etmenizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz." (HABER MERKEZİ)
EVRENSEL'İNMANŞETİ
![İşçiye, düşman hukuku](https://www.evrensel.net/upload/dosya/284857.jpg)
İşçiye, düşman hukuku
Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.
Evrensel'i Takip Et