22 Temmuz 2020 09:11

Gülistan Doku'nun bulunması için baraj gölü boşaltılıyor

Dersim'de 5 Ocak'tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunabilmesi için Uzunçayır Baraj Gölü boşaltılıyor. Tahliye işlemlerin 15 gün sürmesi bekleniyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim'de Munzur Üniversitesinde eğitim gören ve 5 Ocak'tan beri kendisinden haber alınmayan 21 yaşındaki Gülistan Doku’yu arama çalışmaları sonuç vermedi. Doku'nun bulunabilmesi için Uzunçayır Baraj Gölü boşaltılıyor. 15 gün sürmesi beklenen tahliye işlemleri başladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Tunceli Valiliğinde yaptığı açıklamada, baraj gölüdeki suyun tahliye edilmesine başlandığını söyledi.

6 Temmuz'da sonlandırılan su altı arama çalışmaları üzerine Doku ailesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmüştü. Perşembe günü aile ile görüşen Soylu, Uzunçayır Baraj Gölü'nün boşatılacağını aktarmıştı. Görüşmeye ilişkin açıklamada bulunan Gülistan'ın ablası Aygül Doku, "Bakan Soylu, Dinar Köprüsü çevresindeki bütün suyun kurutulacağını ve bu sürecin 15 gün içinde tamamlanacağını bize söyledi" demişti.

5 OCAK'TAN BERİ HABER ALINAMIYOR

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır'da yaşayan ailesi, kaybolduğu gün Dersim'e gelerek güvenlik güçlerine ihbarda bulundu.

Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi. Görgü tanıkları da ifadelerinde, Gülistan'ı en son viyadükte gördüklerini belirtince, bölgede arama çalışmaları başlatıldı.

Gülistan Doku için Uzunçayır Baraj Gölü ve Sarısaltuk Viyadüğü bölgesinde ekiplerin su yüzeyinde ve kıyı kesimlerinde botla arama çalışmaları sürerken, 6 Temmuz günü sualtı arama çalışmaları sonlandırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

60 kez şikayette bulundu, polisler kadın öldürülürken savcıdan izin bekledi

SONRAKİ HABER

Gram altın yine rekor kırdı (22 Temmuz 2020)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa