22 Temmuz 2020 10:56

Afganistanlı Rashad teknede miydi?

Van Gölü'nde batan teknede olduğu tahmin edilen Rashad Yarzad'ın ailesi Evrensel'e ulaştı. Ağabeyi Seyar Yarzad, babasının kendisini arayarak Rashad’ın Van’da kaybolduğunu söylediğini anlattı.

Rashad Yarzad | Fotoğraf: Rashad Yarzad'ın ağabeyi Seyar Yarzad'dan alınmıştır

Paylaş

Ercüment AKDENİZ

Van Gölü'nden çıkarılan mülteci cenazelerinin ailelerine ulaşılmaya çalışılırken, 27 Haziran’da teknede olduğu tahmin edilen Rashad Yarzad’ın (18) ailesi Evrensel'e ulaştı. Ağabey Seyar Yarzad (22), Rashad ile 27 Haziran günü irtibatın kesildiğini ve kardeşinin en son bir tekne beklediğini ifade etti. Van Barosu Göç ve İltica Komisyonuna ulaştırdığımız fotoğrafların morgdaki cenazelerle eşleşmesi bekleniyor.

Yakınlarından uzun süredir haber alamayan Afganistanlı, Pakistanlı, İranlı aileler, Van’daki tekne faciasının ardından kayıplarını aramaya başladı. Yaklaşık 5 yıl önce Avusturya’ya iltica eden Afganistanlı Seyar Yarzad da Van Gölü haberleri üzerine Evrensel'e ulaştı. Babasının kendisini arayarak Rashad’ın Van’da kaybolduğunu söylediğini belirten Seyar şunları ifade etti:

"Babam Muhammed Refik Yarzad ve ailemiz Kabul’de yaşıyor. Giyim dükkanı iflas edince kardeşim İstanbul’a gelip oradaki arkadaşlarıyla tekstilde çalışmaya karar vermiş. İran sınırından girmişler ve ailem kendisi ile en son Van’da konuşmuş. Akşam saat 10 sularında bağlantı kesilmiş. Teknenin üç saat sonra kendilerini alacağını söylemiş. Annem hasta, ailemiz perişan. Türkiye’ye gelsem Avusturya‘ya dönemem. Babam taksici, onun da durumu yok. Van’daki haberleri okuyunca çok endişelendik.”

"KARDEŞİMİ GÖRMEYE GİDEMİYORUM"

Toplam 9 kardeş olduklarını belirten Yaser, savaş ve yoksulluk nedeniyle 5 yıl önce Afganistan’dan ayrıldığını söylererek, “Ben de Van üzerinden Türkiye’ye giriş yapmıştım. Ama biz tekneyle değil otobüsle Van’ı geçmiştik. Bulgaristan ve Romanya üzerinden Avusturya’ya geldim. Şimdi kardeşimi aramaya, görmeye gidemiyorum” dedi.

Kimlik bilgisi ve fotoğraflarını ulaştırdığımız Van Barosu Göç ve İltica Komisyonundan Avukat Mahmut Kaçan, eşleşme çalışmalarının devam ettiğini ve morgdaki 3 cenazede deformasyon olması nedeniyle çalışmaların zaman alabileceğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Hedef gösterilen Fotoğraf sanatçısı Başak Onay tehdit edildi

SONRAKİ HABER

Belediye işçileri için İzmir’de örnek protokol: KHK’li işçiler TİS’ten yararlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa