22 Temmuz 2020 13:47

İstanbul Sözleşmesi için talimat veren Erdoğan'dan Pınar Gültekin paylaşımı

Devlete kadına yönelik şiddeti önlenmesi noktasında sorumluluk yükleyen İstanbul Sözleşmesi iktidarın hedefindeyken, Erdoğan öldürülen Pınar Gültekin ile ilgili "takipçisi olacağım" paylaşımı yaptı.

Fotoğraf: @RTErdoğan'ın Twitter hesabından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede etkin bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yandaş medyanın hedefindeyken, Erdoğan'ın 5 gündür kayıp olan ve cansız bedeni bulunan Pınar Gültekin ile ilgili paylaşım yapması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından "Dün bir cani tarafından hunharca katledildiğini öğrendiğimiz Pınar Gültekin’in acısı bizleri kedere boğdu. Kadına karşı işlenen tüm suçları lanetliyorum. Bu canilerin ve işledikleri bu rezil cinayetlerin bizim medeniyetimizde de anlayışımızda da yaşantımızda da tek bir kum tanesi kadar yeri ve bahanesi yoktur, olamaz. Hep birlikte bu şiddete karşı duracak, bunları millet olarak yeneceğiz. Pınar Gültekin’i katleden caninin hak ettiği en ağır cezayı alacağından şüphem yoktur. Davanın bizzat takipçisi olacak, bir daha asla yaşamak istemediğimiz kadına şiddetin son bulması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Pınar Gültekin’e rahmet, kederli ailesine, arkadaşlarına, sevenlerine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İKTİDARIN HEDEFİNDE  

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen ismiyle İstanbul Sözleşmesi, 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girmişti. Sözleşme, Türkiye’ye kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda pek çok yükümlülük getirirken, geçen 5 yılda bu yükümlülüklerin ne kadarının gerçekleştiği tartışma konusu. Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede etkin bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, yandaş medyaya kadar kadın düşmanı politikaları savunanların uzun zamandır hedefinde. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Temmuz'da başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında, kurmaylarına, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdiği gündeme gelmişti. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülüklerinin kaldırılmasının 6284 sayılı Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunması Yasası’nın da temel dayanağını çökerteceğine dikkat çekiyor.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

PTT emekçileri kadrolu ve güvenceli iş için binlerce imza topladı

SONRAKİ HABER

CHP'li Sarıbal: Tarım arazisi son iki yılda 35 milyon dönüm azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa