22 Temmuz 2020 14:15

CHP'li Sarıbal: Tarım arazisi son iki yılda 35 milyon dönüm azaldı

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, hükümetin tarım politikasını eleştirerek Türkiye'de tarım arazisinin son iki yılda 35 milyon dönüm azaldığına dikkat çekti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Sarıbal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2 yıllık değerlendirme toplantısını anımsatarak, uygulanan tarım politikalarını eleştirdi. Sarıbal, "Türkiye'de tarım arazisi son iki yılda 35 milyon dönüm azaldı. Tarımda ithalatımız son iki yılda 17 milyar 549 milyon dolara ulaştı. 2019 yılında buğday, ay çiçeği, mısır, patates ithalatında cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Son iki yılda çiftçiye vermeleri gereken 176 milyarın tamamını vermediler" diye konuştu.

"DOSYALAR PARA CEZASIYLA KAPATILDI"

2015'te Suruç'ta 33 gencin yaşamını yitirdiği katliama değinen Sarıbal, "Bu katliam göz göre göre geldi. O günden beri katliamın sorumluları bulunmadı, ceza alan kimse yok ve yargılama devam ediyor. Davayla ilgili dosyaya ulaşım yasağı devam ediyor. Bu olay da faili meçhul bir olaya dönüşmüş durumda" dedi. Katliamın sorumlusu olarak bilinen kişinin daha önceden emniyet güçlerince de bilindiğini ancak hiçbir önlemin alınmadığını ifade eden Orhan Sarıbal, Suruç patlamasının önleminin alınması durumunda Ankara Garı Katliamının da olmayacağını vurguladı. Sarıbal, "Görevi kötüye kullanmaktan yargılanan kişilerin dosyaları para cezasıyla kapatıldı. Gar patlamasındaki kamera kayıtları davaya ancak 3,5 yıl sonra girdi. Gönderilen kayıtlardan patlama öncesi ve sonrasındaki 5 saatlik görüntü de yok" diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Sözleşmesi için talimat veren Erdoğan'dan Pınar Gültekin paylaşımı

SONRAKİ HABER

Van Barosu, Van Gölü'nde batan mülteci teknesi ile ilgili adli tıp notlarını paylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa