İzolasyona alınan yurttaş: Babama Kovid-19 tanısı konuldu, bize test yapılmadı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde babasına Kovid-19 teşhisi konulduğu için izolasyona alınan yurttaş, kendisine koronavirüs testi yapılmadığını anlattı.

22 Temmuz 2020 15:32
Paylaş

Meryem KAYA
Kocaeli

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesinde oturan Süleyman Koç, babasına Kovid-19 teşhisi konulduğunu ve bu süreçte neler yaşadığını gazetemize anlattı.

Asgari ücretle geçinmeye çalışan Süleyman Koç (28), babasıyla teması olduğu için izolasyonda. Kendisine test yapılmadığını söyleyen Koç, “Babam koronavirüse yakalandıktan sonra Umuttepe’deki yurtlardan birine gönderildi. Bir yerde virüs çıktığı zaman orayı karantina altına alıp insanlarda belirti göstermesini beklemeden herkese test yapılmalı diye düşünüyorum. Test sonuçları çıkana kadar da insanların karantinadan çıkmaması gerekir. Bir karantina uygulanacaksa bu şekilde olmalı. Eşimle ben de babamla temas kurduğumuz için izolasyona alındık fakat bize test yapmadılar. Benim de virüs kapmış olma ihtimalim olabilir. Küçük bir ihtimal de olsa bana test uygulanması gerekir” dedi.

“İZOLASYONDAYKEN NASIL ALIŞVERİŞE ÇIKAYIM?”

İzolasyon sürecinde sadece bir kere devletin yardım kartı gönderdiğini söyleyen Koç “Talep ettiğim için bu yardım geldi. Hâlbuki ben gıda kolisi başvurusunda bulunmuştum. İzolasyondayken nasıl alışverişe çıkabilirim?” diye sordu. İş yerinde de sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Koç, “Maske takmamız, mesafeye dikkat etmemiz söyleniyor ama ne kadar uygulayabiliriz? Çalışırken illa ki bir temas oluyor, yan yana durmak zorunda kalıyoruz, yemek sırasına geçiyoruz. Bu yüzden virüsün özellikle iş yerlerinde yayılması daha çabuk oluyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Malatya ve Tekirdağ’da orman yangını çıktı

SONRAKİ HABER

Merinos Halı'da iş kazası | Halıyı kurtarmak isteyen işçinin eli makineye sıkıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa