22 Temmuz 2020 17:57

Habaş'ta ateşler içindeki işçi hastanelik olana kadar çalıştırıldı

İzmir'de kurulu Habaş Demir Çelik Fabrikası’nda İ.D. isimli işçi yüksek ateşle çalıştırıldı, hastaneye götürülmedi. Vardiya bitiminde evine dönen işçi hastaneye kaldırıldı.

HABAŞ | Fotoğraf: Evrensel (Temsili görsel)

Reklam

Turan KARA
İzmir

İzmir'de kurulu Habaş Demir Çelik Fabrikasında çalışan İ.D.’nin, yüksek ateşle çalışmasına rağmen fabrika idaresi tarafından hastaneye götürülmedi ve işçi vardiya bitiminde evine dönerken fenalaştı. İ.D. isimli işçinin zatürre şüphesiyle İzmir Tepecik Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu belirtildi. 

"TEK AMBULANS VAR"

İ.D.’nin çalıştığı fabrikadan işçi arkadaşları Evrensel’e konuştu. Fabrikada hiçbir şey olmamış gibi çalışmanın sürdüğünü söyleyen işçiler yaşananları şöyle anlattı: “Amirler önce ‘Sadece bir tane ambulans var, seni hastaneye götüremeyiz. Çelikhanede kaza olursa onu fabrikada tutmak zorundayız’ demiş. Hastaneye ya da eve götürülmesine müsaade etmeyen yönetim çalışmaya zorladı.”

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İŞ KAZASI YAŞANMIŞTI

Habaş’ta cumartesi günü ise bir iş kazası yaşanmıştı. H.Z. isimli yedek hazırlama işçisinin iş kazası sonucu kafatası yara aldı. Tek başına çalışmak zorunda bırakılan işçi yoğun bakıma kaldırıldı. Daha önce o bölümde 3 işçinin çalıştığını belirten arkadaşları H.Z.’nin, ‘Bir süredir tek başına çalışmak zorunda kaldığını çünkü ‘ücretleri yüksek’ denilerek bölümde 2 işçinin çıkarıldığını’ ifade etti. “Tek başına çalışmak zorunda kalması hem kazanın olmasına sebep oldu hem de saatler sonra duyulmasına. O işi tek başına kimse yapmamalı" diyen arkadaşları olayı şöyle anlattı: “Vincin kancasına sac bağlamış kesmek için, zincirli kanca çıkınca büyük kanca boşta kalmış ve H.’nin çenesine çarpmış ve kırmış. Kanlar içinde bulunmuş.” H.Z isimli işçinin fabrikada İŞKUR üzerinden çalıştığını söyledi. İddialar üzerine ulaştığımız Habaş yetkileri ise geri dönüş sağlayacaklarını iletmelerine rağmen geri dönüşte bulunmadı. 

Reklam