22 Temmuz 2020 19:40

Kirazlıyayla’da gözaltına alınan 12 kadın serbest bırakıldı

Kirazlıyayla’da köylerinin yolundan maden sahasına malzeme taşınmasına izin vermedikleri için gözaltına alınan 12 kadın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kirazlıyayla’da gözaltına alınan 12 kadın serbest bırakıldı

Fotoğraf: MA

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde Meyra Madencilik şirketi tarafından yapımı devam eden Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi için köy yolunda sevkiyatı yapılmasına karşı çıkan ve yol kestikleri için gözaltına alınan 12 kadın Yenişehir Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan kadınlar, karakolda kendilerine neden kamyonların önünü kestikleri sorularak, suç işlediklerinin söylendiğini aktardı. Bu sorulara karşı kadınlar, “Onlar bizim yolu kapatınca suç olmuyor da, biz kapatınca mı suç oluyor” diyerek suçlamaları kabul etmediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Kirazlıyayla’da süren maden projesinin çalışmaları hızlandırılırken, şirket 2 gündür köy yolunu kullanarak, askerler eşliğinde projenin yapıldığı alana yoğun malzeme sevkiyatı yapıyor.

“KÖYÜMÜZÜN YOLUNU KULLANAMAZSINIZ”

Bunun üzerine köyde yaşayan kadınlar, askerler eşliğinde malzeme taşıyan kamyonların önünü kesti. Yaşları 50 ile 70 arası değişen kadınların köy yolunu keserek, kamyonların gitmesine izin vermemesi üzerine arbede yaşandı.

Kadınlar askerlere ve malzemeyi taşıyan şirket çalışanlarına “Biz nasıl sizin maden sahanıza giremiyorsak siz de bizim köyün yolunu kullanarak malzeme taşımayacaksınız. Buna izin vermeyiz” dedi. Kadınların geri adım atmadığı yol kesme eyleminde 12 kişi gözaltına alınarak, Yenişehir Karakoluna götürüldü. (Bursa/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et