27 Temmuz 2020 11:11

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Güney Doğan doğum günüde anılacak

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybeden İTÜ öğrencisi Güney Doğan’ın yarın doğum günü. Doğan için İstanbul Sarıgazi’de anma etkinliği düzenlenecek.

Ailesi ve arkadaşları, 10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybeden Güney Doğan’ın doğum gününü kutladı (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden İTÜ inşaat mühendisliği öğrencisi Güney Doğan’ın yarın doğum günü. Doğan için İstanbul Sarıgazi’de bir etkinlik düzenlenecek.

28 Temmuz 1992'de İstanbul’da Şişli Etfal Hastanesi’nde, sağanak yağmurlu bir günde doğdu Güney Doğan. Adını Yılmaz Güney’den etkilenerek koydu babası. 10 Ekim’de Ankara Barış Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Henüz 23 yaşındaydı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde öğrenciydi. Eğer yaşıyor olsaydı yarın 28. yaş gününü kutlayacak olan Güney Doğan için İstanbul Sarıgazi’de bulunan AKA-DER şubesinde etkinlik yapılacak. Saat 19.30’da gerçekleştirilecek etkinlik öncesi Evrensel’e konuşan Güney Doğan’ın Babası Mustafa Doğan, “Güney’im barış için gitti oraya. Tam 5 yıl oldu, o travma bizim için dün gibi, atlatamıyoruz. Güney 28 olacaktı. Bugün barış demeye devam etmeliyiz. Kaybettiklerimiz için barış demeliyiz, hiçbir tane gencimiz ölmesin diye, annelerin göz yaşları dinsin diye barış demeliyiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan: Akademik başarıda ciddi bir düşüş var 

SONRAKİ HABER

Karayolları piyasaya ödeme yapacak: Müteahhitlerin ve özel sektörün neşesi yerinde!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa