DEÜ Hastanesi sağlık emekçileri imza dilekçelerini TBMM’ye gönderdi
Pandemi sürecinde yaşanan adaletsizliklere ve döner sermaye kesintilerine karşı imza toplayan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri talepleri TBMM’ye iletti.
Fotoğraf: SES
Eylem yasaklarının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi sağlık emekçileri, hastane içinde taleplerini dile getirmeye devam ediyor. “Köle değil hemşireyiz”, “Köle değil sağlık emekçisiyiz” yazılı rozetlerle çalışan emekçiler aynı zamanda TBMM’ye ulaştırmak için imza kampanyası da başlattı. Eylemler sürecinde CHP İzmir milletvekillerinin sağlık emekçilerinin taleplerini meclis gündemine getirmesinin ardından emekçiler de imza toplayarak TBMM’ye iletti.
Sağlık emekçilerinin dilekçede yer alan talepleri ise şu şekilde:
- Temel ücretin en düşüğü yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde yükseltilmeli, üç ay tavandan yapılacağı duyurulan ek ödemeler tüm sağlık emekçilerini kapsayacak şekilde ve meslek grupları ve istihdam biçimleri arasında adaletsizliğe neden olmayacak şekilde ödenmelidir. 4D kadrosunda çalışanlara da emsal memur oranında ödenmelidir.
- Fiili Hizmet Süresi Zammı (yıpranma payı) sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan bütün emekçileri ve geçmiş çalışma sürelerini de kapsayarak şekilde 5 yıla 1 yıl olarak düzenlenmeli, salgın döneminden kaynaklı olarak artı 1 yıl yıpranma payı hakkımız verilmelidir.
- Ek gösterge rakamlarının sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda çalışan tüm emekçileri kapsayarak, en az 3600 ek gösterge olacak şekilde kademeli olarak yükseltilmelidir.
- Sağlık alanında yeni atamaların hepsi kadrolu, güvenceli yapılmalıdır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi için başlattıkları ve yaklaşık 3 hafta süren eylemlerinde 10 örgüt ve sendika bir araya gelmiş, ancak hastane yönetimi görüşme taleplerini reddetmişti. İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin desteği ile büyüyen eylemler, Hıfzıssıhhanın pandemi koşullarını gerekçe göstermesiyle yasaklanmıştı. (İzmir/EVRENSEL)