İskender Bayhan: Koronavirüs karşısında herkes sınıfsal konumuna göre pozisyon alıyor
Gazeteci İskender Bayhan Gündem Özel'de bayram öncesi koronavirüsle ilgili gelişmeleri ve sosyal medya düzenlemesini Gündem Özel'de değerlendirdi.
Gazeteci İskender Bayhan Gündem Özel'de bayram öncesi koronavirüsle ilgili gelişmeleri ve sosyal medya düzenlemesini Zeliş Irmak'ın sunumuyla Gündem Özel'de değerlendirdi.
İskender Bayhan'ın değerlendirmelerinden satır başları şöyle:
Günlük hayatımız ve hükümetin politikaları ve bunlara karşı işçi ve emekçilerin salgın gerçeği var, bir de Fahrettin Koca gündemli salgın var.
Bayramla ilgili açıklamalar çok yoğun, çok kapsamlı ama resmi bir kısıtlama yok. Rakamlarda güncelleme yaptılar ve entübe hasta sayısı ile yoğun bakımdaki hasta sayısı tablodan çıkartıldı.
Sağlık Bakanlığının Bilim Kurulu bilgisi dahilinde açıkladığı rakamlar var. Ama bilim kurulu üyeleri tek tek yaptığı açıklamalarda farklı rakamlar veriyorlar.
HERKES SINIFSAL KONUMUNA GÖRE POZİSYON ALABİLİYOR
Hükümet ‘biz yapacağımızı yapıyoruz gerisi halka kalmış’ diyor. Gündemi yönetmek, kötünün iyisini seçme yöntemiyle ilerliyor koronavirüsle mücadele. Herkes cebindeki paraya, sınıfsal konumuna göre pozisyon alabiliyor, hükümet de bunu başarı sayıyor.
DARDANEL MÜSAİD’DAN CEVVAL ÇIKTI
MÜSİAD’ın çalışma kampları önerisi vardı. Dardanel patronları bir adım daha attı, ‘özel kamplara gerek yok, her fabrikayı çalışma kampına çevirebiliriz’ dedi adeta. Dardanel ‘MÜSİAD’dan daha cevvali varmış dedirtti. Her fabrikayı çalışma kampı ve pandemi hastanesine çevirerek ‘hem çarkları döndürürüz hem de işçilerin sürü bağışıklığını takip ederiz, sağ kalanlarla işimizi görürüz’ mantığı bu.
SAĞLIK BAKANLIĞI RAKAMLARLA OYNUYOR
Nasıl TÜİK rakamlarla oynuyor, RTÜK başka şeylerle oynuyor, Sağlık Bakanlığı da rakamlarla oynuyor.
Hükümet biz iyiyiz, biz Avrupa’da birinci olduk diye günde 5 vakit propaganda yapmasa rakamlara bu kadar takılmayacağız. Rakamları konuşarak memleketin durumunu anlamak mümkün değil.
SANSÜR YASASI
Sosyal medya platformlarının sahipleri uluslararası tekeller. Twitter’ından Facebook’una kadar her birinin sahipleri dolar milyarderi listesinde boy gösteriyorlar. Kazandıkları bu paralar ise hırsızlığın sömürünün sonucunda birikmiş büyük servetler.
Hükümet sosyal medya mecralarının muhalif kanallar olarak kullanılmasını engellemek istiyor. Bunu engellerken de hem fişlemek hem temizlemek istiyor. Bu tam bir sansür yasasıdır. (WEB TV)