02 Ağustos 2020 13:57

"Baba bana vatan haini diyorlar" dedikten sonra ölü bulunan askerin naaşı defnedildi

Aliağa Cezaevinde askerlik yaparken ailesini arayıp "Baba beni sıkıştırıyorlar ve bana vatan haini diyorlar" dedikten sonra ölü bulunan er Osman Özçalımlı'nın cenazesi Digor'da defnedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İzmir Aliağa Kapalı Cezaevinde askerlik yaparken ailesini arayıp "Baba beni sıkıştırıyorlar ve bana vatan haini diyorlar" diyen ve önceki gün cansız bedeni bulunan er Osman Özçalımlı'nın cenazesi Digor'da defnedildi. Özçalımlı'nın yakınları, askerlerin törene katılmasını istemedi.

İzmir Aliağa Kapalı Cezaevinde kısa dönem askerlik yaparken önceki gün yaşamını yitirmiş halde bulunan ve babası tarafından tehdit edildiği açıklanan Jandarma Er Osman Özçalımlı'nın naaşı, memleketi Kars’ın Digor ilçesine bağlı Kocaköy (Naxçîvan) Köyü’nde defnedildi.

Özçalımlı’nın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundan alındıktan sonra uçakla Kars’a getirildi. Cenaze sonrasında köye doğru yola çıkarıldı ve ağıtlar eşliğinde köy mezarlığına kadar taşındı.

Törene katılanlar, cenaze namazı kılındıktan sonra tabutun üstündeki bayrağın kaldırılmasını istediler ve askerlerin törene katılmasına karşı çıktılar.

Özçalımlı’nın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.

BABA ÖZÇALIMLI, OĞLUNUN TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Jandarma Er Osman Özçalımlı'nın cansız bedeninin bulunması üzerine Digor Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı Özçalımlı'nın ailesine giderek, çocuklarının kalp krizinden öldüğünü söylemişti.

Baba Ahmet Özçalımlı ise oğlunun olay yaşanmadan hemen önce iki gün üst üste kendisini aradığını, ölümle tehdit edildiğini söylediğini paylaşmıştı.

Baba Özçamlı, şunları söylemişti:

“Oğlum bana ‘Baba beni sıkıştırıyorlar ve bana vatan haini diyorlar. Bana tuzak kuruyorlar benimle uğraşıyorlar’ dedi. Ben cezaevini aradım kendi imkânlarımla, Abdullah adlı bir Uzman Çavuş ile görüştüm. Oğlumun durumunu anlatım ve bana ‘Siz merak etmeyin’ dedi. Sabah bize ölüm haberi geldi.” (Kars/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için yapılan basın açıklamasında 2 gözaltı

SONRAKİ HABER

CHP’li Özgür Özel: Yasama yılına darbe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa