Facebook, "Kovid-19 hakkında yanlış iddialar" gerekçesiyle Trump'ın paylaşımını sildi
Facebook, Kovid-19 hakkında "yanlış iddialar" içerdiği gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaştığı videoyu kaldırdı.
Fotoğraf: Beyaz Saray
Sosyal medya platformu Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın resmi sayfasından paylaşılan bir videoyu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hakkında "yanlış iddialar" içerdiği gerekçesiyle kaldırdı.
Trump ile Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformları arasındaki "paylaşım" gerginliği bu kez de Facebook'ta yaşandı.
Facebook, Trump'ın platformdaki resmi sayfasından paylaşılan, Kovid-19 ile ilgili bir videoyu yayından kaldırdı.
Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Facebook yetkilileri, "Bu video, bir grup insanın Kovid-19'a karşı bağışıklık kazandığına yönelik, yanlış iddialar içeriyor. Bu durum, bizim Kovid-19 dezenformasyonunu önlemeye yönelik politikalarımızın ihlalidir." ifadesini kullandı.
TRUMP VE CNN ARASINDA "SAHTE KAYNAK" GERGİNLİĞİ
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın, yayın kuruluşu CNN’in Beyaz Saray Kovid-19 ile mücadele ekibindeki kaynaklarını “hayal ürünü” olarak nitelemesi, CNN ile Trump arasında gerginliğe yol açtı. Trump ile Amerikan yayın kuruluşu CNN arasında uzun süredir yaşanan “yalan haber” gerginliği, bu kez Kovid-19 bağlamında Twitter’dan devam etti.
CNN’in Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü konusunda yaptığı haberlere tepki gösteren Trump, kuruluşun Beyaz Saray Muhabiri Jim Acosta’ya yüklendi. Trump, “CNN’in Görev Gücü’nde bir kaynağı yok. Onların kaynağı uydurma ve tamamen hayal ürünü. Jim Acosta sahte bir muhabir.” ifadesini kullandı. Bunun üzerine CNN’in iletişim ekibinin Twitter hesabından Trump’ın paylaşımına yanıt verildi. Paylaşımda, “Yanlış. Acosta gerçek kaynakları olan gerçek bir muhabirdir. Acosta, Görev Gücü üyeleriyle sizden daha sık görüşüyor” denildi.
"AKREDİTASYON" GERGİNLİĞİ YAŞANMIŞTI
ABD’de 6 Kasım 2018’de düzenlenen kongre seçimleri sonrası, Beyaz Saray’da düzenlenen bir basın toplantısında Trump’la yaşadığı gerginliğin ardından Acosta’nın Beyaz Saray için kullanılan basın kartı askıya alınmıştı. CNN ve Acosta, olay sonrası Trump ve o dönem Beyaz Saray Sözcüsü olan Sarah Sanders dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin aleyhine dava açarak, Acosta’nın tekrar basın toplantılarına girmesine izin verilmesini talep etmişti. Washington’daki Federal Mahkeme Hakimi Timothy J. Kelly de Acosta’nın lehine hükmederek, dava sonuçlanıncaya kadar basın kartının geri verilmesini kararlaştırmıştı. (Washington/AA)