Şemsi Denizer, ölümünün 21’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı
6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, ölümünün 21’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Fotoğraf: DHA
Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Şemsi Denizer, ölümünün 21’inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Denizer için Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu Köyü’nde bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Sarılmış Gebeş, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Ermen ve parti yöneticileri, GMİS’e bağlı şubelerinin başkanları ve yöneticileri, GMİS eski Genel Başkanlarından Ramazan Denizer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, maden işçileri, emekli madenciler ile Denizer’in dost ve akrabaları katıldı.
Pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen anma töreninde Denizer’in kabrine kırmızı karanfiller bırakıldı.
YEŞİL: İŞİMİZE, AŞIMIZA VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİNDE YOLUMUZU AYDINLATIYOR
Denizer’in mezarı başında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Denizer’in, 1980 askeri darbesiyle büyük hak kayıplarına uğrayan işçilerin ve emekçilerin haklarını yeniden kazanma mücadelesinin önderi olduğunu belirterek “Başta Şemsi Denizer olmak üzere, dönemin genel merkez ve şubeler yöneticilerinin önderliğinde, maden işçilerimiz, MTA işçilerimiz ve bölge halkımızla birlikte; ülkemizde ve dünyada, sendikaların hak ve demokrasi mücadelesi tarihinde yer alan 1990 Madenci Grevimiz, 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşümüz ve 1994 kitlesel eylemlerimiz büyük bir disiplin ve kararlılıkla başarıya ulaştırıldı” dedi.
1990’lı yıllarda özelleştirme saldırılarına emek örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Emek Platformu’nda Denizer’in Türk-İş adına aktif olarak görev alan aldığını hatırlatan Yeşil, “Zonguldak maden işçilerinin ve bölge halkının hak ve demokrasi mücadelesindeki deneyimlerini ülke geneline taşıdı. İşçilerin, emekçilerin haklarını, ülkemizin zenginliklerini koruma ve geliştirme mücadelesinin en zorlu döneminde hayatını kaybeden Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer sadece bizlerin değil, tüm emekçilerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor. Bizlere emanet edilen bu mücadeleye her şart altında sahip çıkmaya devam edeceğiz. Başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere, bölge halkımızla birlikte mücadeleyi sürdürecek ve Şemsi Denizer’i asla unutmayacağız” diye konuştu.
TÜRK-İŞ, ANMA MESAJI YAYIMLADI
Şemsi Denizer’in ölümünün 21’inci yılı nedeniyle TÜRK-İŞ bir mesaj yayımladı: “Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hunharca katledilen işçi lideri merhum Şemsi Denizer'i ölümünün 21. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.” (HABER MERKEZİ)