13 Ağustos 2020 17:38

KESK: İran'da grevlerini sürdüren Yedi Tepe işçilerinin yanındayız

KESK, iki ayı aşkındır grevlerini sürdüren İran’daki Yedi Tepe (Haft Tapeh) tarımsal sanayi şirketinde çalışan işçilerle dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

KESK logosu

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hakları için iki ayı aşkındır büyük baskı altında grevlerini sürdüren ve uluslararası dayanışma çağrısı yapan İran’daki Yedi Tepe (Haft Tapeh) tarımsal sanayi şirketinde çalışan işçilerle dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

İran’da 60 gündür grevde olan Yedi Tepe (Haft Tapeh) çalışanı işçilerinin tarihi bir grev mücadelesi sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “45 yıl önce kurdukları sendikalarının İslam Cumhuriyeti’nin kuruşundan sonra rejimin sendikayı yasa dışı ilan etmesi, işçi önderlerini ve sendika kurucularını tutuklaması üzerine iki yıl önce yeniden kurma mücadelesi verdiler. Ancak yine sendika temsilcileri gözaltı, tutuklama ve sendikal-siyasal faaliyetten men cezası aldılar” dendi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Özelleştirmelerin durdurulması, işten atılan işçilerin geri alınması, işçi örgütlenmesine gölge düşüren emniyet baskısının son bulması, öncü işçilerin tutukluluklarının ve hapis cezalarının kaldırılması, işçilerin gecikmiş ücret ve diğer haklarının verilmesi  ve üretim sürecinin işçi denetimi altında olması gibi haklı taleplerini kazanmak için İran rejiminin bakılarına rağmen mücadele eden işçi kardeşlerimizin grevine rejim yanlısı ya da muhalifi olsun İran basınının sansür uyguladığını öğrendik. Tıpkı bizdeki baskılara karşı verdiğimiz mücadeleyi görmeyen duymayan sermaye basını gibi. Ancak İran rejimi ve basını da bilsin ki biz Yedi Tepe’de mücadele eden işçi kardeşlerimizin bu onurlu mücadelesini görüyor onlarla dayanışıyor seslerine ses veriyoruz. Sendikal örgütlenme haktır, engellenemez, yasa dışı ilan edilemez. Özelleştirmeler son bulsun, işçilerin bütün hak ve alacakları ödensin. Tutuklu işçi önderleri ve sendika yöneticileri serbest bırakılsın. İran rejimi baskılara son versin.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Reysaş Tüvtürk işçileri sendika hakkı için 260 gündür direniyor

SONRAKİ HABER

Can Yücel İzmit'te anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa