13 Ağustos 2020 17:50

Can Yücel İzmit'te anıldı

İzmit Belediyesi, şair Can Yücel’i ölümünün 21. yıl dönümünde şiirleri ve müzik dinletisiyle andı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burak AKCAN
Kocaeli

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "İzmit Unutmaz" etkinliklerinde bu kez Can Yücel'i andı. Cumhuriyet Parkı Anfi Tiyatroda gerçekleştirilen etkinlikte Kent Tiyatrosu oyuncuları Can Yücel şiirlerini seslendirdi, müzik dinletisi gerçekleştirildi.  

"YAZMAYIP DA NE YAPACAKSIN?"

Fethi Çeviker'in sunumuyla gerçekleşen etkinlikte şair yazar Ruhan Odabaş da konuşmacı olarak yer aldı. Fethi Çeviker, Can Yücel'in bürokrat bir aileden gelip işçi sınıfı bilinci almasını ve işçi sınıfına yaptığı katkılara değindi. Çeviker, "Can Baba'nın Emek Partisi'nin kurucuları arasında olduğunu ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin İzmir milletvekili adayı olduğunu hatırlatalım. Yazdığı İşçi Marşı hala dillerde. Onun katkıları hiç bir zaman unutulmayacak" dedi. Ruhan Odabaş ise konuşmasında, "Anadolu gibi bu kadar güzel ve kültür dolu bir yerde yetişip büyüyünce yazmayıp da ne yapacaksın? Can Yücel'in kendi özellikleri ve pratik zekası bu şiirleri günümüze kadar getirmiştir" ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda Odabaş, Can Yücel'e yazdığı şiiri de okudu. 

"İzmit Unutmaz" etkinliği, Odabaş'ın Can Yücel'e yazdığı şiir okuması, Kent Tiyatrosu oyuncularının Can Yücel şiirlerini okuması ve müzik dinletisi ile son buldu. 

ÖNCEKİ HABER

KESK: İran'da grevlerini sürdüren Yedi Tepe işçilerinin yanındayız

SONRAKİ HABER

BTK, Jinnews’in web adresini engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa