13 Ağustos 2020 21:38
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2020 08:49

Çeşme’de otluk alanda yangın: 3 site tedbir amaçlı boşaltıldı

İzmir Çeşme'de yer alan Ildır mevkisinde yangın çıktı. Sitelere yaklaşan yangın nedeniyle çok sayıda kişi tahliye edildi. Tarım ve Orman Bakanı yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

(Arşiv) Fotoğraf: Yusuf Soykan Bal/AA

Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, 1 buçuk saatte Ildır mevkisine ulaştı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, tedbir amaçlı 5 sitenin boşaltıldığını, 2 ila 3 bin arasında vatandaşın bölgeden tahliye edileceğini açıkladı.

Tarım ve Ormanı Bekir Pakdemirli, gece boyu devam eden yangının gündüz saatlerinde kontrol altına alındığını açıkladı.

"150-200 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRMÜŞ OLABİLİR"

Bakan, yangın nedeniyle 3 sitenin tedbir amaçlı boşaltıldığını, şu ana kadar zarar gören bir ev bilgisinin ulaşmadığını söyledi.

Yer yer ağaçların olduğu ancak yüzde 90'dan fazlasının makilik alan olarak tabir edildiği bölgede yangının çok hızlı ilerlediğine işaret eden Pakdemirli, "Gece 50 hektar civarında bir alan diye bir açıklama yapmıştım ama benim gözlemimle 150-200 hektar civarında alanın zarar görmüş olma ihtimali ortaya çıkıyor" dedi.

Bakan Pakdemirli, "Trafo kaynaklı deniyor ama çok yönlü soruşturma devam ediyor. Bununla ilgili açıklama Valiliğimiz tarafından gelir diye düşünüyorum. Kasıt veya kusur olup olmadığını Valiliğimiz çok yönlü şekilde soruşturuyor" ifadelerini kullandı.

NELER OLDU?

Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Yangına müdahale devam ediyor. Tedbir amaçlı 4 sitemizi boşalttık." dedi. Yangına 30 arazöz, 8 dozer ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle büyüyen yangında ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine gelmemesi için çaba harcıyor. Havanın karanlık olması nedeniyle helikopter ve uçakla müdahale yapılmazken, ekipler yangını kontrol altına almak için çalışıyor.

HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Yangına, günün aydınlanması ile 8 helikopter ve 2 uçak ile havadan müdahale başladı.

BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Bölgede çok sayıda itfaiye ekibinin bulunduğunu bildiren  Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Yangın 1 buçuk saatte Ildır'a kadar ulaştı. Şuana kadar 5 site boşaltıldı" dedi. Evde kalanlar ve yaşlı yurttaşların tahliye edildiğini söyleyen Oran, 2-3 bin vatandaşın tahliye edileceğini bildirdi. Oran, Oteller Birliğinin gerekli hazırlığı yaptığını, yurttaşların otellere yerleştirileceğini kaydetti.

BAKAN PAKDEMİRLİ, BÖLGEYİ HELİKOPTERDEN İNCELEDİ

Yangın bölgesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yetkililerden bilgi aldı. Bakan Pakdemirli, yangının trafolardan çıkabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Pakdemirli, yangından 50 hektar civarı alanın etkilendiğini de ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te hastaneden kovulan vatandaşın bilinci kapandı

SONRAKİ HABER

Medyada İstanbul Sözleşmesi: Dezenformasyon, kadınların yerine konuşma ve ahkam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa