14 Ağustos 2020 08:38

Alanya'da pandemi hastanesinde toplu istifa

Antalya'da pandemi hastanesi olarak hizmet veren Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı Alanya Eğitim Araştırma Hastanesinde toplu istifa yaşandı.

Büyük Alanya'nın haberine göre, hastanede 1 göğüs hastalıkları cerrahı, 2 göğüs hastalıkları uzmanı ve 1 dahiliye uzmanı istifa etti. 2 fizik tedavi uzmanı da emeklilik istedi. Ayrıca hastanenin çocuk hastalıkları uzmanının da branş ve hastane değişikliği nedeniyle hastane ile ilişiğini 3 hafta önce kestiği aktarıldı.

İstafaların sebebinin hastanenin, pandemi sürecini doğru yönetememisi olduğu iddia edildi. Ayrıca hastanenin mahkum bölümünde Kovid-19 önlemleri yeterli olmadığı için geçtiğimiz günlerde bölüm hakkında tutanak tutulduğu da öğrenildi.

Hastanenin Başhekimi Hüseyin Lakadamyalı ise yaptığı yazılı açıklamada, ayrılıkların resmi usule uygun olduğunu ve bu durumun idareye mal edilmesine anlam veremediklerini söyledi.

Lakadamyalı, açıklamasında "Antalya’nın doğusunda Mersin’e kadar ilçede tek pandemi hastanesi olarak şu anda görev yapmaktayız. Bu süreci Alanya ölçeğinde kontrollü bir şekilde yürütmekte, ihtiyaç halinde tüm hekimlerimizi görevlendirmekteyiz" dedi.

Sağlık sistemini aşan bir sorun yaşanmadığını savunan Lakadamyalı, "Pandemi sürecinde emeklilik hakkı doğmuş ancak emekli olamamış hekimlerimiz olduğu gibi çeşitli sosyal nedenlerle, eğitim (TUS) vb nedenlerle ayrılma talebi olan çalışanlarımız mevcuttu" dedi.

Bakanlıkça ayrılma süreçlerine izin verilmesiyle birlikte bu taleplerin gerçekleştiğini söyleyen Lakadamyalı "Her meslekte olduğu gibi küresel Covid-19 salgınıyla mücadelede tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en ön saflarda yer alan ve büyük bir özveri ile çalışan hekim arkadaşlarımın çoğunda endişe ve kaygı sorunu yaşanmıştır. Boşalan kadroların yerine de yeni hekim isteminde bulunulmuştur" dedi.

Lakadamyalı, açıklamasında herhangi bir hizmet aksaması yaşanmadığını ifade etti ve "186 hekimimiz bin 322 sağlık çalışanımız ile sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et