16 Ağustos 2020 12:29

İSİG: Vestel’de Kovid-19 nedeniyle kaç işçi öldü?

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Kovid-19 nedeniyle Vestel’de yaşamını yitiren işçi sayısının 5 olduğunu belirterek “Doğru mudur?” diye sordu.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda Kovid-19 nedeniyle Vestel’de yaşamını yitiren işçi sayısının 5 olduğunu belirterek “Doğru mudur?​” diye sordu.

İSİG Meclisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Ali Yılmaz. Vestel Hıgh End fabrikasında plastik enjeksiyon bölümünde kalıpçı. Kronik rahatsızlığı vardı, 1 Temmuz’da normalleşme süreci kapsamında işe geri çağrıldı, 10 gün sonra koranavirüse yakalandı. 27 Temmuz’da tedavi gördüğü Alaşehir Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Vestel’de Covid-19 sonucu hayatını kaybeden ve şu ana kadar kimlik bilgilerini öğrenebildiğimiz üç işçi var: Ali Yılmaz, kalıpçı, 27 Temmuz. Taner Arı, TV montaj işçisi, 28 Temmuz. Ömer Tatlikalp, 45 yaşında, 5 Ağustos. Vestel’e soruyoruz: Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden başka işçi arkadaşlarımız var mı? Çünkü bize ulaşan bilgilere göre Özkan Özkocaoğlu ve Mehmet Demir isimli işçilerin de Covid-19 nedeniyle öldüğü belirtiliyor. Doğru mudur? Arkadaşlarımızın ailelerine, mesai arkadaşlarına ve metal işçilerine başsağlığı diliyoruz.” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

{{411071}} 

ÖNCEKİ HABER

Adanalı kadınlardan iktidara sözleşme tepkisi: Biz kadınlar için hayati mesele

SONRAKİ HABER

Mektup: Sağlık sisteminin çöktüğünü yaşayarak gördüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa