16 Ağustos 2020 23:45

Mektup: Ek ödemeler lütuf değil hakkımız

"Zonguldak kronik hastalıklarla dolu olan bir maden şehri ama maalesef sağlık emekçilerine önem verilen bir şehir değil. Birkaç ay önce “Sağlıkçılar yük” diyen valinin sözleri dün gibi aklımızda!"

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Muazzez Derya AKAR
SES Zonguldak Şube Yöneticisi

Üniversite hastanemizde dert çok, anlatmaya hangi birinden başlayacağımızı biz de bilmiyoruz.

En başta ödemeler konusunda sıkıntı çekiyoruz. Yoksulluk sınırının altında para alıyoruz ve performans ücretlerimiz zamanında ödenmiyor. Mayıs ayına ait olan ek ödememizi yeni alabildik. Asıl sorun ise mart-nisan-mayıs aylarına ait KHK ile çıkmış ek ödemenin idarecilerin inisiyatifi doğrultusunda bize verilebileceği söylentisi. Buradaki amaç sağlık emekçilerinde biat kültürünün gelişmesine önayak olmayı sağlamak. Başı dik sağlıkçılarının onurunu ezmek! Siz lütuf ettiğiniz için değil; hakkımız olduğu için bu ek ödemeleri alıyoruz.

Ocak ayı performans ücretlerimizi daha alamadık. Üniversite şehrin dışında ve bize ait bir servisimiz yok. Hastanedeki enfeksiyon servisinde bile 24 saat çalışılıyor. Gün aşırı nöbetler sağlık emekçilerinin yıpranmasına neden oluyor. Hastanede çalışanların çocukları için ücretsiz bir kreş yok. Bu Covid-19 döneminde gördük ki hastanedeki idarecilerin en iyi uyguladıkları yöntem mobbing! Hastanede CİMER’e şikayet edilmiş birçok idareci var.

Zonguldak kronik hastalıklarla dolu olan bir maden şehri ama maalesef sağlık emekçilerine önem verilen bir şehir değil. Birkaç ay önce “Sağlıkçılar yük” diyen valinin sözleri dün gibi aklımızda! Birileri unutmuş olsa da bizler sağlık emekçileri olarak unutmadık.

ÖNCEKİ HABER

Mektup: Sağlık sisteminin çöktüğünü yaşayarak gördüm

SONRAKİ HABER

EMEP: Üretici hasat derdinde kimileri talan derdinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa