18 Ağustos 2020 00:18

Denizli’de 4 kişiye sosyal medya gözaltısı: Kör, sağır, dilsiz bir toplum istiyorlar

Denizli'de Sol Parti Üyesi Ercan Çelik ve HDP’li Musa Aydın’la birlikte 2 kişi daha sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar operasyonları değerlendirdi.

Arşiv | Fotoğraf: Orhan Kurul/Evrensel

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli’de 11 Ağustos Salı günü Sol Parti Üyesi Ercan Çelik ve HDP’li Musa Aydın’la birlikte 2 kişi daha sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek sabah saatlerinde gözaltına alındı. Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban ve Musa Aydın gözaltı operasyonlarını değerlendirerek baskı ve yıldırma politikalarına karşı mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Gözaltına alınan Ercan Çelik’e emniyette 1 yıl önce yaptığı Mahir Çayan paylaşımı sorulurken, Musa Aydın’a 5 yıl önce çözüm sürecinde yaptığı paylaşımı sorularak KCK ile ilişkilendirilmek istendi. Aydın aynı süreçte Salih Müslim ile başbakanlık düzeyinde karşılıklı görüşmeler yapıldığını hatırlatarak; “Benim önüme hatırlamadığım bir paylaşımı getirdiler. KCK ile ilişkilendirmek istediler. Emniyette de üniversitede çocuk okutan, ticaretle uğraşan bir insan olduğumu her türlü şiddet eylemine karşı olduğumu belirttim. Bombalarla, silahlarla sorunların çözülemeyeceğini barıştan, şiddetsiz çözümden yana olduğumu ifade ettim” diye konuştu.

Sabah saat 5 gibi kapısının çalındığını ve sivil polislerce evinin arandığını aktaran Aydın “Tüm odaları arayarak suç unsuru bulmaya çalıştılar. 1 saat ev arandı. Telefonuma bilgisayarıma el kondu. Acil birkaç numarayı almam gerektiğini söylediğimde dahi telefonu vermediler.” dedi. Emniyette 5-6 yıl önceki paylaşımları göstererek “Bunları sen mi paylaştın?” diye sorulduğunu aktaran Aydın “Paylaşımda PYD bayrağı varmış, hatırlamıyorum. O dönem Salih Müslim ile başbakanlık düzeyinde karşılıklı görüşmeler oluyordu. Şimdi bana hatırlamadığım bir paylaşım yüzünden suç isnat etmek istediler” diye konuştu.

Gözaltıları, moral bozma, gözdağı verme gayesi olarak değerlendiren Aydın "Kör, sağır, dilsiz bir toplum istiyorlar. ‘Konuşma, müdahale etme’ diyorlar" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARIN DÜŞÜNCEDEN KORKTUĞUNUN BİR GÖSTERGESİ"

Sol Partili Ercan Çelik’in gözaltına alınmasına ilişkin konuşan Sol Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban "Geçtiğimiz hafta Ercan Çelik arkadaşımız gözaltına alındı, 2 hafta önce de Fevzi Koru arkadaşımız gözaltına alınmıştı. İnsanların sosyal medya hesaplarını üç yıl öncesine, beş yıl öncesine kadar, didik didik arayarak oralardan suç yaratmaya çalışmak, buradan gözaltı operasyonları çıkarmak, AKP iktidarının düşünceden, düşüncenin ifade edilmesinden, insanların görüşlerini açık etmesinden ne kadar korktuğunun bir göstergesidir" dedi.

Gözaltı operasyonlarının sabah saatlerinde yapılıyor olmasının da iktidarın yaşadığı korkuyu insanlarda yaratma çabası olduğunu ifade eden Çoban şöyle devam etti: "Ercan arkadaşımızın 1 yıl önce paylaştığı, ’68 devrimci hareketinin önderlerinden Mahir Çayan fotoğrafından suç unsuru yaratmak istemişlerdir. Sol Partinin mücadele tarihi de bugünkü adresi de bellidir. Geçmişte baskılara, siyasi yasaklara karşı nasıl mücadele verdiysek bugün de mücadele çizgimiz aynı cesaretle sürmektedir."

Son olarak baskı ve yıldırma politikalarına karşı mücadelenin süreceğinin altını çizen Çoban: "Sabah saatlerinde yapılan ev baskınları ne bizi bir adım geriye düşürebilir ne de cesaretimizde en ufak bir kırılma yaratabilir. Bu tür baskı ve yıldırma politikalarına karşı mücadelemiz tarihten aldığımız güçle, aynı kararlılıkla sürecektir" diye konuştu.

Reklam