17 Ağustos 2020 17:05

Trump, Biden için "zihnen bitmiş", Erdoğan için "dünya çapında satranç oyuncusu" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden için "zihnen bitmiş", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan içinse "dünya çapında satranç oyuncusu" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden için "zihnen bitmiş", Recep Tayyip Erdoğan içinse "dünya çapında satranç oyuncusu" ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre Fox News kanalında yayınlanan bir programa telefonla katılan Donald Trump, "Çok zeki dünya liderlerinin olduğu bir ortamda Biden bu kişilerle baş edemez, zihnen bitmiş" yorumunu yaptı.

Trump, konuşmasının devamında "Çok zeki insanlarla uğraşıyorsunuz. Bu ülkelerin dünya çapında satranç oyuncusu liderleri var, onları tanıyorum. Mesela, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu durumda nerede olduğunu dahi bilmeyen ve bodrum katından çıkıp konuşamayan biri başkan olamaz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştıklarını belirterek bazı devlet başkanlarının kendisinden Erdoğan'ı aramasını istediklerini, çünkü Erdoğan'ın kendisini dinlediğini söylediklerini kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs salgınında vaka sayısı 250 bini geçti

SONRAKİ HABER

Klima bakımı ve temizliği nasıl yapılır? Klima filtresi nasıl değiştirilir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa