18 Ağustos 2020 13:49

Sağlık emekçilerinden savunma istendi!

Emniyet, salgın döneminde yaşanan sorunlar, ek ödemelerdeki adaletsizlikler gibi konularda hak arama mücadelesi yürüten DEÜ Hastanesi çalışanlarından savunma istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Salgın döneminde yaşanan sorunlar, ek ödemelerdeki adaletsizlikler, döner sermaye kesintileri gibi konularda hak arama mücadelelerinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çalışanlarından emniyet savunma istedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri yaklaşık 3 hafta yaptıkları hastane bahçesindeki eylemleri ardından disiplin soruşturmaları ve mobbinge maruz kalırken şimdi de ‘Sosyal mesafeye uyulmadığı’ gerekçesiyle emniyetten ifadeye çağrıldı. Konuyla ilgili konuşan ve kendisinin de karakoldan arandığını ifade eden SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur, “Karakoldan arandım ve 15 Haziran tarihinde hastanede yaptığımız eylemde pandemi önlemi kapsamında olması gereken sosyal mesafe kurallarına uymadığım gerekçesiyle savunma istediklerini söylediler. Yaklaşık 20 kişiden savunma istendi ve yazılı bir şey gelmedi, yalnızca telefondan arandık” dedi. 

“Sosyal mesafeye uyulmadığı” gerekçesiyle savunma vermeleri istenmesini değerlendiren Uğur, “Hastalar bekleme salonlarında beklerken ve hasta yakınları da bu mesafeye uyamıyorlar. Hastanedeki hiçbir işlem Kovid-19 normalleşme rehberinde yazıldığı gibi yapılmıyor. Yarım saatte bir hasta alınması gerekirken pandemi öncesi süreçteki gibi hasta alınıyor. Ayrıca hastane yönetiminin kendi sayfasında yaptığı paylaşımlarda da gördüğümüz gibi resmi toplantılarda ya da 15 Temmuz kutlamalarında hiçbir şekilde bu mesafe aranmıyor” diye konuştu.

Eylemler süresince de maskelerini taktıklarını ve sık sık mesafe uyarıları yaptıklarını hatırlatan Uğur, “Mesafenin korunmadığı durumlar polis barikatı ile karşılaştığımız durumlardır” dedi. Ayrıca Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Balçova CHP üyelerinin de katıldığı eylemden sonra aynı sebeple kendilerinden de emniyet savunma istemişti. 

Reklam