18 Ağustos 2020 15:01

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e göre AKP eşitlik konusunda devrimci işler yapmış

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Kadının kamusal alana çıkması, eşitlik konusunda devrimci işler yaptık" iddiasında bulundu.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

AKP MYK'si sonrası konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Sözleşmesine dair "İstanbul Sözleşmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Esas amaç hem kadın hem aile kurumu olmalı" ifadelerini kullandı. Çelik, "Kadının kamusal alana çıkması, eşitlik konusunda çeşitli mesafeler alınması konusunda devrimci işler yaptık, daha da fazlasını da yaparız" iddiasında bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

"(Doğu Akdeniz) Rumlar ve Yunanlar, Türkiye ve KKTC ile anlaşmadan bu bölgede fiili bir durum oluşturacağını sanıyorlarsa yüzde yüz yanılıyor."

"Fransa, Doğu Akdeniz'de provokatif bir rol üstlenmektedir"

"Yunanistan bölgede boyunu aşan oyunlar oynuyor."

"(İsrail-BAE anlaşması) Hiçbir şekilde barışa ve istikrara katkı sağlamayacak. Filistin'in içinde olmadığı çözümün sonuç alması mümkün değil"

"İstikrar ve güven isteyen için en önemli ortağız ama hak ve menfaatlerimizi gasbetmek isteyenlere de verecek bir damla Mavi Vatan suyumuz yok"

"(Kovid-19'la mücadele) Bütün dünyada üretim ve tüketim ağları paramparça olurken, Türkiye bu süreci başarıyla yürüttü ve olağanüstü bir performans sergiledi."

BIDEN'IN AÇIKLAMALARI

"(Biden'ın 19 Ocak'ta yaptığı açıklamalar) "Ben Erdoğan’ı değiştireceğim ama bunu darbeyle değil seçimle yapacağım’ diyor. Sözlerinin tam anlamıyla darbecilik olduğunu fark ettiği için darbeyle değil seçimle diye ekleme yapıyor."

"Hiç kimse demokrasimizi çalamaz, demokrasimizi yıkamaz, hiç kimse siyasi sistemimize müdahale edemez. Bunun Demokrat Parti'nin başkan adayı tarafından ortaya koyulmuş olması Amerikan siyaset sistemindeki değer krizini göstermesi bakımından önemli."

"Kim PKK/PYD'ye destek veriyorsa, PKK/PYD'ye silah gönderiyorsa Kürt çocukları için sadece ölüm istiyordur.

"Biden'ın sözlerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik büyük bir saldırı da vardır. Bu hakaret topyekün reddedilmiştir. Hiç bir siyasi ahlakla bağdaşmayacak bir anlayış söz konusudur. Ne tek bir Kürt vatandaşımız ne bölgedeki tek bir Kürt çocuğu bu emperyalist siyasetin lejyoneri olmaya asla iyi bakmaz."

"CHP gerekli tavrı koymadı. Demokrasiye sahip çıkanlar 'ama' ile başlayan cümle kurmaz."

"Siyasi tarihimize baktığımızda CHP'nin arkasında olmadığı bir darbe girişimi var mıdır?"

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

"(İstanbul Sözleşmesi) Onla ilgili çalışma devam ediyor. Burada esas olan kadını korumak ve güçlendirmekle ilgili yaklaşımla aileyi korumak arasında bir çelişki görmüyoruz. AK Parti Türkiye'nin en güçlü kadın siyasi hareketidir. Esas amacımız kadını korumak ve güçlendirmek hem de aile kurumunu güçlü tutmak şeklinde bir yaklaşım olduğunu ortaya koyuyoruz. Türkiye kendi tezini ortaya koyabilecek, kendi hukukunu üretebilecek yeteneğe sahiptir. Ne kadını güçlendirmeyi ne aileyi korumayı terk edeceğiz. Kadının kamusal alana çıkması, eşitlik konusunda çeşitli mesafeler alınması konusunda devrimci işler yaptık, daha da fazlasını da yaparız. AK Parti, kıyafeti, ideolojisi ne olursa olsun bütün kadınların kamusal alana çıkışını özgürleştirmiş ve kolaylaştırmış bir siyasi harekettir. Bütün kadın örgütlerinin görüşlerine açığız ve değerlendiriyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Gençler ekonomiye dair kaygı duyuyor, gelecek planlarından vazgeçiyor

SONRAKİ HABER

Suriye’deki patlamada Rus tümgeneral yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa