19 Ağustos 2020 10:16

Arçelik-LG’de Kovid-19'a yakalanan sayısı artıyor

Arçelik-LG fabrikasında son 5 günde 6 işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Bir işçi, “Fabrikada vakalar artıyor ama biz yine de mesaili çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Arşiv fotoğraf: DHA

Paylaş

Ebru YİĞİT
Kocaeli

Kocaeli'de bulunan Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu Arçelik-LG fabrikasında son 5 günde 6 işçinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Fabrika yönetiminden işçilere ulaştırılan bilgilendirme mesajında pozitif çıkan işçilerle yakın temasta bulunan işçilerin de karantinaya alındığı söylendi. Arçelik-LG işçileri ise üretimin hâlâ devam etmesine tepkili.

Fabrika yönetiminden işçilere ulaştırılan bilgilendirme mesajında, “Çalışanlarımızdan bir arkadaşımızın daha Kovid-19 pozitif olduğu bilgisini aldığımızı üzüntüyle paylaşıyoruz” dendi. Mesajda gerekli önlemlerin alındığı savunuldu.

Evrensel'e konuşan bir işçi, “Fabrikada vakalar artıyor ama biz yine de mesaili çalışmaya devam ediyoruz. Üretimin durması için daha ne olması gerekiyor? Herkese virüs bulaştıktan sonra mı üretim duracak? Kimsede çalışacak hal kalmadı. Virüs bulaşacak diye psikolojik olarak çöktük. Üstüne bir de fazla çalışarak bedenen çöküyoruz” diye konuştu.

Uzun yıllardır fabrikada çalışan bir başka işçi ise “Üst üste vaka haberleri geldikten sonra yine diken üstünde çalışıyoruz. Vaka sayısı daha da artacak gibi gözüküyor. Ama üretimde herhangi bir düşüş yok. Bizden de aynı performansı göstermemizi bekliyorlar. Üretimin durması gerektiği yerde bize daha çok yükleniyorlar. Hiçbirimizde derman kalmadı. Ne zamana kadar böyle gidecek? Canımız bu kadar mı değersiz?​” dedi

Ülkenin her yanından vaka haberleri arttıkça korktuklarını dile getiren işçiler, Vestel fabrikasında yaşananların önlem alınmazsa diğer fabrikalarda da gerçekleşeceğini dile getiriyorlar. “Birileri bizim sesimizi de ölümler olduğunda da mı duyacak” diyen bir işçi sendikanın kendilerini görmezden geldiğini söyledi. İşçi, “Üst üste vakalar çıkmasına rağmen sendikadan tek bir ses çıkmıyor. Dışarıdan sendikalı gözüküyoruz ama iş yapmaya gelince ortalıkta sendika yok. İnsanların can korkusu yaşadığı bu dönemde sendika şimdi işçilerin arkasında durmayacak da ne zaman duracak?​” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

"TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında koronavirüs salgını riski yüksek"

SONRAKİ HABER

Batman'da İ.E.'ye tecavüz eden uzman çavuş Musa Orhan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa