19 Ağustos 2020 13:14

Yerine kayyum atanan Mustafa Avcı: İlk işimiz yolsuzluğun önüne geçmekti

Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, ilk iş daha önceki kayyum döneminde kurulan yolsuzluk çeşmelerini kesmeye giriştiklerini ifade etti.

Mustafa Avcı | Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayyum atanan belediyelerden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, 31 Mart yerel seçimleri ile mazbatalarını alır almaz ilk iş daha önceki kayyum döneminde kurulan yolsuzluk çeşmelerini kesmeye giriştiklerini söyledi.

Son yerel seçimlerin ardından yerine kayyum atanan isimlerden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı, kayyum politikasını Mezopotamya Haber Ajansına (MA) değerlendirdi. 2016 yılında atanan kayyumların 1 milyar 108 milyon borç bıraktığını belirten Avcı, bu borca rağmen elle tutulur bir çalışma ve hizmet yapılmadığını vurguladı. Öyle ki asfalt çalışmaları yapılan yolların bile üzerinden bir kış geçmeden patates tarlasına dönüştüğünü ifade eden Avcı, şunları ekledi:

“Biz buna rağmen iki şey yapmaya çalıştık. Bunlardan ilki mazbatayı aldıktan sonra çalma ve çırpma işlemleri yapılan noktalarda güvenli memurları atayarak o muslukları halk yararına kapatma yoluna gittik. İkincisi ise, ortak yapılan hırsızlığın ve çalınan paraların kimlerin cebine girdiğini tespit etmek için bilgi ve belgeleri topladık.

Mustafa Avcı, belediyeyi kazanmaları akabinde kayyum zamanında yolsuzluğun en fazla yaşandığı 3 birime yaptıkları atamalarla büyük bir hırsızlığın önüne geçtiklerini dile getirdi.

Avcı, “Sadece bir kaç kalemde daha önce yapılan yolsuzlukların önüne geçerek bir ayda 4 milyon TL’den fazla kasada artı para kaldı. Ama bu para daha önce birilerinin cebine giriyordu. Biz göreve gelmeden önce 8 milyon TL’ye kepçe kiralanmış, o kepçeler güya mayıs ayında kırsal mahallelerde yurttaşın kanalını açacak ve kış döneminde yapılan tahribatları onaracak. Biz köylülerle görüştüğümüzde bölgeye hiç kepçenin gelmediği, işlerin köylüler tarafından yapıldığını söylediler. Yani 8 milyon TL’ye kiralanan o kepçelerin çalışıp çalışmadıkları, kiralanıp kiralanmadıkları konusu bile muamma. Biz bir belediyenin 5 yılda yapamayacağı hizmeti yaptık. Bunu biz söylemiyoruz, AKP’li seçmen söylüyor” ifadelerini kullandı.

"8 MİLYON TL'YE KİRALANAN KEPÇELERİ GÖREN OLMADI"

Mustafa Avcı, belediyeyi kazanmaları akabinde kayyım zamanında yolsuzluğun en fazla yaşandığı 3 birime yaptıkları atamalarla büyük bir hırsızlığın önüne geçtiklerini dile getirdi.

Avcı, “Sadece bir kaç kalemde daha önce yapılan yolsuzlukların önüne geçerek bir ayda 4 milyon TL’den fazla kasada artı para kaldı. Ama bu para daha önce birilerinin cebine giriyordu. Biz göreve gelmeden önce 8 milyon TL’ye kepçe kiralanmış, o kepçeler güya Mayıs ayında kırsal mahallerde yurttaşın kanalını açacak ve kış döneminde yapılan tahribatları onaracak. Biz köylülerle görüştüğümüzde bölgeye hiç kepçenin gelmediği, işlerin köylüler tarafından yapıldığını söylediler. Yani 8 milyon TL’ye kiralanan o kepçelerin çalışıp çalışmadıkları, kiralanıp kiralanmadıkları konusu bile muamma. Biz bir belediyenin 5 yılda yapamayacağı hizmeti yaptık. Bunu biz söylemiyoruz, AKP’li seçmen söylüyor” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ya yoksulluk ya salgın

SONRAKİ HABER

Maaşımızı dolarla almıyoruz ama…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa