20 Ağustos 2020 09:16

Gazeteci Varlık Özmenek yaşamını yitirdi

Gazeteci Varlık Özmenek, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Özmenek, gazeteciliğin yanı sıra demokratik kitle örgütlerindeki çalışmalarıyla da öne çıkan bir isimdi.

Görsel: ÇGD'nin Twitter paylaşımının ekran alıntısı

Paylaş

Bir süredir Ankara’da tedavi gören Gazeteci Varlık Özmenek, 77 yaşında yaşamını yitirdi. Özmenek, gazeteciliğin yanı sıra demokratik kitle örgütlerindeki çalışmalarıyla da öne çıkan bir isimdi.

Ölüm haberini duyuran Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), “Bir süredir Ankara’da tedavi görmekte olan, 1980-1984 dönemi Genel Yönetim Kurulu üyemiz, meslek büyüğümüz, abimiz Varlık Özmenek hayatını kaybetti. Ailesine, yakınlarına, ÇGD camiasına, dostlarına başsağlığı diliyoruz” açıklamasını yaptı.

Sosyal medyada da Özmenek’in hayatını kaybetmesi üzüntüyle karşılandı.

Faruk Bildirici, "Varlık Özmenek, bu mesleğin bağrında soluk alıp ömür tüketmiş insanlar arasında en düzgün, ilkeli, hoşgörülü olanlarından biriydi. Saygınlığını hiçbir zaman yitirmediği gibi çizgisini, duruşunu da hiç bozmadı. Anısına saygıyla..." dedi.

HDP, "Gazetecilik ve sivil toplum çalışmalarının önemli isimlerinden Varlık Özmenek’in ölüm haberini almanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine ve Çağdaş Gazeteciler Derneği camiasına baş sağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ragıp Duran, "Varlık Özmenek yaşamını yitirdi. Mesleğimizin yüz aklarından biriydi. Ondan çok şey öğrendik. Varlık abiyi yaşatmak için bağımsız gazeteciliğe daha fazla sarılmamız lazım. Başımız sağ olsun." dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fahrettin Altun'dan Erdoğan'ın "müjde"sine dair: Spekülasyonlara kulak asmayın

SONRAKİ HABER

19 yaşındaki Güleda Cankel'i öldüren Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa