20 Ağustos 2020 12:12

Bakan Koca'nın açıklamasına tepki: Başarmak değil, baş etmek gerek

Bakan Koca’nın "Türkiye’ye başarısızlık etiketi" açıklaması uzmanlar ve hekimler tarafından tepki çekti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından son 1.5 ayın en yüksek vaka sayısını açıklamasına rağmen “Salgınla mücadelemiz başarıyla sürüyor. Türkiye’ye başarısızlık etiketi yapıştırmaya çalışan varsa salgının ne anlama geldiğini ya bilmiyor ya da bildiği kadarını da siyaseten unutmayı tercih ediyor” dedi. Bakan Koca’nın bu açıklaması uzmanlar ve hekimler tarafından tepki çekti.

"BAŞARMAK DEĞİL BAŞ ETMEK GEREK"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Bakan Koca’ya henüz başarabilmiş bir coğrafya yok hatırlatmasında bulunarak “Salgından anlayınca ‘başarmak’ değil ‘baş etmek’ olduğu bilinir. Sitem ve itham yerine, güven ve iş birliği lütfen” ifadelerini kullandı. Aşıya muhtaç olduğumuza dikkat çeken Şenol, “O zamana kadar okul açıp, hasta bakıp, insanları aç susuz bırakmamak. Başarı budur” dedi.

"ÖLÜM ORANI YÜZDE 12 ARTTI"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kovid-19 İzleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, Sağlık Bakanlığı'nın raporuna göre geçtiğimiz hafta doğrulanmış Kovid-19 ölüm sayısında da artışların yaşandığını belirterek “Son bir haftada Türkiye genelinde yeni olgu sayısı yüzde 7, ölüm sayısı ise yüzde 12.1 artış göstermiş. En yüksek artış yüzde 43.1 ile Ortadoğu Anadolu, yüzde 29.4 ile Kuzeydoğu Anadolu ve yüzde 23.1 ile Orta Anadolu’da” bilgisini verdi.

İSTANBUL İÇİN DÖNÜŞ RİSKİ

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek ise Kovid-19 ile ilgili şu an İstanbul işin içine salgın dönemi kadar girmediği için sayıların yüksek değil gibi geldiğine vurgu yaparak “PCR duyarlılığını göze alırsak vaka sayımız en az şu anki rakamın 2 katı. Lütfen düğünleri yasaklayalım. İstanbul’a dönüş, durumu iyice bozabilir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Gebze: Arçelik LG’de yaygın test yapılsın

SONRAKİ HABER

Adana’da işyerlerinde vaka sayıları artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa