20 Ağustos 2020 12:19

Adana’da işyerlerinde vaka sayıları artıyor

Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda son bir haftada Kovid-19 vakalarında artış yaşandı. Bazı fabrikalarda ise toplu şekilde vakalar tespit edildi.

Arşiv | Fotoğraf: Pexels

Paylaş

Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda son bir haftada Kovid-19 vakalarında artış yaşanıyor. Bazı fabrikalarda tek tek işçilerde koronavirüs tespit edilirken bazılarında ise toplu şekilde vakalar tespit ediliyor.

Atlas Denim, Erbey İplik Dokuma ve Kastamanu Entegre fabrikalarında onlarca pozitif vaka çıkarken OSB’nin genelinde birçok fabrikada da virüse rastlandı. İplik üretimi yapan Atlas Denim’de bir işçide pozitif vakaya rastlanmasının ardından temasta bulunan diğer işçiler test yapmaya gönderilirken Erbey İplik Dokuma’da ise işçiler pozitif vaka sayısını onlarla ifade ediyor.

Atlas Denim’de çalışan işçilerden aldığımız bilgiye göre Kovid-19’a rastlanmasının ardından servisler dezenfekte edilirken üretim sahasında herhangi bir önlem bulunmuyor. Servislerde ve yemek sırasında maske takma zorunluluğu olan fabrikada işçiler, soyunma odalarında ve çalışma sırasında mesafe ve hijyen kurallarına uymanın zor olduğunu dile getirdi. Atlas Denim ile ortak olan Erbey İplik Dokuma’da ise pozitif vaka sayısı 40’ın üzerinde olduğunu iddia eden işçiler, toplamda 1000’e yakın işçinin çalıştığı iki fabrikanın binaları ayrı olmalarına rağmen aynı servisleri kullandığını dile getirdi.

Mobilya sektörü için imalat yapan Kastamonu Entegre’de de geçtiğimiz günlerde 10’a yakın çalışanda Kovid-19 tespit edilirken fabrikada çalışan tüm işçiler hastaneye test yaptırmaya gönderildi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca'nın açıklamasına tepki: Başarmak değil, baş etmek gerek

SONRAKİ HABER

HDP'li Beştaş’tan Erdoğan’ın “müjde” açıklamasına yanıt: En büyük müjde gitmen olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa