21 Ağustos 2020 13:09

İHD, Yeni Asır gazetesinin MYK Üyesi Aker'i hedef almasına tepki gösterdi

İHD İzmir Şubesi, Yeni Asır gazetesinin İHD MYK Üyesi Mehmet Aker'i hedef göstermesine dair açıklama yaptı, yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

Fotoğraf: MA

Reklam

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Yeni Asır gazetesinin ''PKK Kampından İzmir Belediyesi'ne'' başlıklı haberi yayımlayarak, İHD MYK Üyesi Mehmet Aker'in hedef göstermesine ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı İHD adına şube Yöneticisi avukat Ali Aydın okudu.

Aker'in hedef gösterilmesine tepki gösteren Aydın, DAIŞ çetelerinin 2014 yılında Kobane'yi kuşatma altında iken 25 Eylül 2014 tarihinde Türkiye’deki insan hakları örgütleri olan İHD, TİHV, Uluslararası Af Örgütü, Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Mazlum-Der temsilcilerinden oluşan bir heyetin Suruç ilçesine gittiğini ve sınır geçiş noktasından Kobane’ye geçerek temaslarda bulunduğunu ve hemen geri döndüklerini anlattı.

Kobane'nin özgürleşmesinin ardından 6 Şubat 2015 tarihinde İHD ve TİHV heyetinin Suruç ve Kobane’ye gitmeye karar verdiğini  hatırlatan Aydın, Kobane ziyaretinin Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin bilgisi ve izni ile yapıldığını söyledi.

“YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Kobane’ye geçen heyetin aynı gün Suruç’a geri döndüğünü ifade eden Aydın, “Bu ziyaretin raporu Suruç/Kobane Raporu adıyla 19 Şubat 2015 tarihinde İHD/TİHV tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır. Heyetimiz içerisinde o dönem MYK üyemiz olan ve halen de Ege Bölge Temsilciliğimizi yürüten Mehmet Aker de bulunmaktaydı. Yeni Asır gazetesinin tamamen dezenformasyon amaçlı bugünkü yayını korkunçtur ve arkadaşımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bir içeriğe sahiptir. Yeni Asır gazetesini bu yalan haberi nedeniyle kınıyoruz ve arkadaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, gerekli yasal yollara da başvuracağımızı ifade ediyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam