21 Ağustos 2020 17:03

Ölüm orucundaki avukatlar için açıklama: Bir arada olursak Ebru ve Aytaç'ı alabiliriz

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Evru Timtik ve Aytaç Ünsal için Kadıköy İskele Meydanı'nda açıklama yapıldı.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Adalet İçin Dayanışma Platformu, ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Kadıköy İskele Meydanı'nda eylem gerçekleştirdi. “Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Özgür Karakaya ve Didem Akman’ın talepleri kabul edilsin” pankartı açan kitle “Ebru ve Aytaç tahliye edilsin”, “Zorla müdahale cinayettir” dövizleri taşındı.

Açıklamayı Avukat Seda Şaraldı okudu. “Ülkemizde iki avukat adil yargılanma hakkı için ölümüne direniyor” diyen  Şaraldı, ”Ebru ve Aytaç bütün dünyanın gözü önünde adeta bir engizisyon mahkemesinde yargılandılar. On yıllarca hapis cezası verildi onlara. Hem de halkın, katledilen halk çocuklarının, madenlerde katledilen işçilerin, direnişçilerinin avukatlığını yaptıkları için. Bunu yaparken de gizli tanık iftiralarından, sözde tanık beyanlarından medet umdular. Adaletsizliğin yeni kılıfı olan iftiracı tanıklara bel bağladılar. Ebru da Aytaç da Özgür de aynı yalan beyanlara dayanılarak cezalandırıldı” diye konuştu.

"BİR ARADA OLURSAK ZULMÜN KALELERİNİ YIKABİLİRİZ"

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın Adli Tıp Kurumu tarafından verilen “hapishanede kalamazlar” raporuna rağmen tahliye edilmediklerine, hastanelere kaçırıldıklarını söyleyen Şaraldı, “Gece gündüz hastane önlerindeyiz. Zorla müdahale işkencesi tehdidi altında tutuldukları hastanelerden çıkarılmalarını ve tahliye edilmelerini istiyoruz. 21 gündür hastanelerin mahkum koğuşlarında tutuluyorlar. Havasız, ışıksız, gürültülü bu odalar Ebru’ya hapishanede ne kadar rahatmışım dedirtti. Karşılarında yemek yiyen jandarmaların sürekli gözetimi altında tutuluyorlar. Sıcak sıvı alabilmesi için bir cam bardağı Ebru’ya 10 gün sonra verebildik. Ebru ve Aytaç’ı tahliye etmeleri gerekirken zulümlerini katmerlendirler. Biz biliyoruz ki; inanırsak, bir arada olursak zulmün kalelerini yıkabiliriz. Ebru ve Aytaç’ı çekip alabiliriz” dedi.

Şaraldı son olarak şunları söyledi: “Ebru, Aytaç, Özgür ve Didem küçülen bedenlerine inat evrende kocaman bir yer kaplıyorlar. Onlar adalet için gün gün erirken evrende kapladıkları, halkımızın yüreğinde kapladıkları yer büyüyor. Biz adalet talebimizi yineliyoruz: Ebru ve Aytaç tahliye edilsin. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infaz rejimi iptal edilsin. Didem Akman Sincan hapishanesine sevk edilsin.”

"EMEKLERİNİZ VE MÜCADELENİZLE BİZİ YAŞATACAKSINIZ"

Açıklamanın ardından Avukat Aytaç Ünsal’ın gönderdiği mektup okundu. Gönderdiği mektupta Ünsal şunları söyledi:

"Siz orada biz burada adalet için savaşıyoruz.  Ve sadece adalet için de savaşmıyoruz. Mücadelemiz aynı zamanda korku ve yılgınlıkla. Yıllardır bu topraklara şırınga edilen umutsuzluk ve inançsızlıkla savaşıyoruz. Av. Ebru Timtik Dersim'in Karacaları kadar kaldı. O şimdi 30 kilo. Vücudunun 1/3 ünü çaldılar resmen. Şimdi bunu yapanlara öfkemizle, direnişimizin gücüyle, umudumuzla, haykırışımızı iki kat arttıralım. Duymak istemeyenler sağır kalmayı göze alsınlar! Haklarımızı gasp edenlerin yakasına yapışalım. Hakkımız olanı alalım. İnanıyorum emekleriniz ve mücadelenizle bizi yaşatacaksınız. Yürekten inanıyorum ki adil yargılanma hakkımızı alacağız. Selam olsun zulme karşı kenetlenip bir araya gelenlere. Selam olsun onuru ve namusu için direnenlere. Sahiplenmeniz için teşekkür ederim." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 1203 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu

SONRAKİ HABER

Hatay'da iş cinayeti: Üzerine vinçten demir düşen genç işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa