22 Ağustos 2020 17:48

Hukuk ve sağlık örgütleri: Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için adalet sağlansın

Hukuk ve sağlık örgütleri, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın taleplerinin kabul edilmesi için Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunu sürdüren Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Ankara’da ortak basın toplantısı düzenleyen 6 hukuk ve sağlık örgütü, yetkililere çağrıda bulunarak adalet sağlanması talebinde bulundu.  

Ankara Tabip odası (ATO), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 5 Nisan Avukatlar Gününden bu yana adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda bulunan Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için “Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartı arkasında bir araya geldi. Ortak açıklamayı okuyan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Uğurlu, avukatların yaşaması için her saat, her dakikanın kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

"HASTANE ORTAMI DAHA DA KÖTÜ"

“Mahkum koğuşu” denilen hastane ortamının cezaevlerinden daha kötü olduğunu belirten Uğurlu, “İlgili hastanelerde Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal’ın hekimlerini ve onlar ile ilgilenen sağlık emekçilerini bir kez daha Türk Tabipleri Birliği Etik Kurul görüşleri çerçevesinde tutum almaya, Adalet Bakanlığını ise sorunun esasını çözecek adımlar atmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da fıstık tarlada 16 lira, tezgahta 80 lira

SONRAKİ HABER

EGM, "Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü" ile ilgili açıklama yayımladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa