22 Ağustos 2020 19:00

Ordu Korgan Deresi'nde kirlilik bitmiyor

Ordu'da Korgan Deresi'ne kanalizasyon atıklarının bırakılmasına halk isyan ediyor.

Fotoğraf: Ordu Çevre Derneği

Paylaş

Ordu'nun Korgan ilçesi Çiftlik Mahallesi halkı HES yapımını durdurdu ama yağışlı havalarda derenin kirletilmesinden kurtulamadı.

Korgan ilçesinde yapılmak istenen hidroelektrik santraline (HES) karşı verdiği mücadeleyle gündem olan Çiftlik Mahallesi’nde yurttaşlar, dereye bırakılan kanalizasyon kirliliği konusunda önlem alınmasını istiyor.

Kanalizasyon atıklarının yağışlı havalarda dereye bırakılmasından bıktıklarını belirten Ali Güney adlı yurttaş, "Yaklaşık 10 yıl önce de haber oldu burası ancak bir türlü önlem alınmadı. İşin kolayına kaçıyorlar. Dereye bırakılan kanalizasyon sağlığımızı tehdit ediyor. Deredeki canlı yaşamını yok ediyor” diyerek tepki gösterdi.

"HES'TEN VE KİRLİLİKTEN BIKTIK"

Ali Güney, HES için de halkın duyarlılığının yüksek olduğunu vurgulayarak “Yasadışı çalışmak isteyen HES şirketini kovduk ama dereye bırakılan kirliliği önleyemiyoruz. Yıllardır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yağışlı havalarda Korgan Belediyesi kanalizasyonu, peynir fabrikası da kirli atık sularını deremize bırakıyor. Yağıştan sonra da kirliliğin kokusu buraları yaşanmaz yapıyor. Bıktık, yeter artık” dedi.

Derenin yıllardır kirletildiğini tüm yetkililerin bildiğini söyleyen Ali Güney, “Sağlık Bakanlığına yazdık. Geldiler, su aldılar ama nedense sonuç içilebilir geldi. Milletvekillerinin haberi var. Özellikle şimdi cumhurbaşkanı danışmanı olan eski milletvekili İhsan Şener yakından biliyor. Ordu Valisini, Korgan Kaymakamını buraya gelmeli, yaşadıklarımızı yakından görmeli. Bıktık kanalizasyondan, kokudan. Gelsinler, kendileri yaşayabilecekler mi görsünler” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Giresun'da sel sonucu 11 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi kayıp

SONRAKİ HABER

Denizli Basket'in Basketbol Süper Lig'e katılma başvurusu TBF tarafından reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa