24 Ağustos 2020 12:37 Güncelleme: 24 Ağustos 2020 13:10

İzmir İl Nüfus Müdürlüğünde çalışan iki kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

İzmir İl Nüfus Müdürlüğünde iki çalışanın Kovid-19 testi pozitif çıktı. İl Nüfus Müdürünün gerekli önlemleri almamasından şikayetçi olan çalışanlar kendi imkanları ile test yaptırdı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Google maps

Reklam

İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde çalışan bir kişinin Kovid-19 şüphesi ile cuma günü yaptırdığı test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi. Yine bu kişinin temas ettiği bir çalışanın da yaptırdığı testin pozitif çıktığı belirlendi.

Testleri pozitif çıkan iki çalışanın kurumda çalışan diğer emekçilerle de temas etmiş olması kurumda tedirginlik yarattı. Çalışanlar, il nüfus müdürünün gerekli önlemleri almamasından şikayetçi. Nüfus çalışanlarının vatandaşı uyarmak istemesine de yine il müdürü engel oldu.

ÇALIŞANLAR KENDİ İMKANLARI İLE TEST YAPTIRDI

Nüfus Müdürlüğünde çalışan emekçiler, müdürün kendileriyle tartıştığını da söyledi. Çalışanlar gerekli önlemlerin alınmasını isteyerek Konak İlçe Sağlık Müdürlüğüne giderek toplu olarak test yapılmasını istedi. Nüfus müdürlüğünde çalışan yaklaşık 15 kişi Sağlık Müdürlüğü önünde test yapılması için beklerken nüfus müdürlüğü hala 4 çalışan ile hizmet vermeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, “Nüfus müdürlüğü gereken önlemleri almayarak hem çalışanların hem de halk sağlığını tehlikeye atmaktadır. Müdürlüğün tüm çalışanlara acilen test yaptırması gerekir. Müdürlük gerekli önlemleri almaz ise sendika olarak hukuksal işlemleri başlatacağımızı duyururuz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam