24 Ağustos 2020 12:48

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için çağrı: Durumları kötüleşti, taleplerini artık duyun

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda bulunan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın yakınları, avukatların durumlarının ağırlaştığına vurgu yaparak yetkililere çağrıda bulundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda bulunan Avukat Ebru Timtik’in durumunun kötüye gittiğini duyuran yakınları “Yarın geç olabilir” diyerek Adalet Bakanlığına ve Yargıtaya çağrıda bulundu: Tahliye olursa onu kurtarmaya çalışacağız.

Adalet Bakanlığına soru önergesi veren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Sessizliğinizin sebebi Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın ölmesini istemeniz mi?" diye sordu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Yargıtaya çağrıda bulunarak “Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın taleplerini artık duyun. Bu arkadaşlarımızı ölüme mahkum etmeyin” dedi.

"DURUMU ÇOK KÖTÜ"

Avukat Ebru Timtik 236, Avukat Aytaç Ünsal ise 205 gündür adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda. Timtik’in yakınları Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan Avukat Ebru Timtik’in sağlık durumunun kötüye gittiği duyurdu. Mezopotamya Ajansına konuşan Timtik’in teyzesi Yıldız Deniz, yanında refakatçi olarak kalan kardeşinin Timtik’in önceki günden bu yana vitamin hapı alamadığını, karnında ve ayaklarında şişlikler oluştuğunu söylediğini anlattı.

Teyze Deniz, kardeşinin aktarımlarını şöyle paylaştı: Vitamin hapını toz haline getirdiğim halde içemedi. Karnında şişlikler var. Ayağında şişlikler oluştu. Masaj yapıyorum, hareket yaptırıyorum ama ona rağmen iyi değil. Ebru, ağzındaki yaralardan dolayı çok az konuşabiliyor. Yaraları onu kötü yapıyor. Şişlikleri devam ediyor. Durumu çok kötü.

Timtik’in bir an önce hastaneden çıkarılması gerektiğini söyleyen Deniz, “Tahliye olursa onu kurtarmaya çalışacağız. Eğer yeğenime bir şey olursa sorumlusu Dr. Sadi Konuk Hastanesi yetkilileri, Yargıtay, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı olacaktır. Yeğenim ölürse rahat uyuyabilecekler mi çok merak ediyorum, artık yeter” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ÜNSAL: ZORLA MÜDAHALE HAZIRLIĞI MI?

Ölüm orucundaki Aytaç Ünsal’ın eşi Didem Baydar Ünsal da Timtik’in durumunun kötüye gitmesinden dolayı endişelerinin büyüdüğünü ifade etti.

Ünsal şunları söyledi: Tüm dostlarımızı, meslektaşlarımızı, baro başkanlarını, milletvekillerini buraya davet ediyoruz. Ebru ve Aytaç’ı burada tutarak öldürmeye teşebbüs ediyorlar. Sistematik işkence altında tutarak, sürekli zorla müdahale baskısı yapıyorlar. Buna engel olmak için burada olmalıyız. Onları sahiplenmeliyiz. Bir an önce tahliye kararı verilsin. Biz onları yaşatalım.

"ÖLSÜN MÜ İSTİYORSUNUZ?"

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ebru Timtik’in durumuna ilişkin soru önergesi verdi.

“Ne yazık ki özellikle Ebru Timtik için artık günler değil neredeyse saatleri sayıyoruz. Timtik’in tıbbi tablosu çok kötü. Sıvıyı damla damla alıyor. Başını ve bedenini taşıyamaz bir halde. Ağzındaki yaraları nedeniyle konuşamıyor, yutkunamıyor. Karnı da şişmiş durumda” diyen Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığına tek soru yöneltti: Sessizliğinizin sebebi; Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da ölsün mü istiyorsunuz?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise sosyal medya hesabından Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Yargıtaya çağrıda bulunarak, “Durumları tecritten daha kötü olan hastane koşullarında ağırlaşan, hayati tehlikeleri bulunan #EbruTimtik ve #AytaçÜnsal’ın taleplerini artık duyun. Bu arkadaşlarımızı ölüme mahkum etmeyin” dedi.

İTO’DAN VE BARO BAŞKANLARINDAN "TAHLİYE" ÇAĞRISI

Durumu ağırlaşan Ebru Timtik için çok sayıda kişi ve kurum sosyal medyada #EbruÖlüyorAcilTahliye etiketiyle paylaşımda bulundu.

TİMTİK VE ÜNSAL İÇİN YAPILAN EYLEME POLİS MÜDAHALESİ

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, “Gelin Ebru ve Aytaç'ı yaşatalım, onları hastane hücresinden alalım” çağrısıyla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasının sonrasında hastane önünde nöbet tutan kişilere polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Timtik ve Ünsal’ın meslektaşları katıldı. “Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Ebru, Aytaç yaşasın” ve “Ebru, Aytaç onurumuzdur” sloganları atıldı.

NE OLMUŞTU?

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 18 avukata “Örgüt kurma ve yönetme” ile “örgütü üyeliği” suçlaması ile yargılandıkları davada toplam 159 yıl hapis cezası verilmesi üzerine “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucuna başlayan avukatlardan Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal’a da 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Adli Tıp Kurumunun cezaevinde kalamayacakları yönünde rapor vermesine rağmen tahliye edilmeyen avukatlardan Timtik, bir süre önce Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ünsal ise Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde gözlem altına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir İl Nüfus Müdürlüğünde çalışan iki kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

SONRAKİ HABER

Muş'ta evde çıkan yangında 2 kız çocuğu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa