24 Ağustos 2020 12:56

Cargill işçileri: İşe dönene kadar mücadele edeceğiz

Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 14 işçi eylemlerini sürdürüyor.

Cargill işçileri | Fotoğraf: MA

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Amerikalı gıda tekeli Cargill işçileri işlerine dönene kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Bursa Orhangazi’de bulunan Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 14 işçi eylemlerini sürdürüyor. Kovid-19 salgını nedeniyle verdikleri aradan sonra tekrar direnişe geçen işçiler 860’ıncı gün Etiler’de bulunan Cargill’in müşterisi Assan Gıda önünde basın açıklaması yaptı.

Tekgıda-İş Genel Sekreteri İbrahim Ören, Cargill işçilerinin 2012 yılında anayasal hakları olarak başka bir sendikaya üye olduklarını söyledi. Tüm baskılara karşı işçilerin sendikaya üye olarak 2018’de örgütlenmelerini tamamlandığının altını çizen Ören, Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulunduklarını, patronunu ise hukuksuz bir şekilde yetki başvurusundan sonra 14 işçiyi “Kota fazlalığı ve daralma” bahanesiyle işten çıkardığını ifade etti.

"SENDİKA DÜŞMANLIĞI BIRAKILMALI"

İşten çıkarılan işçilerin tüm engellemelere rağmen 860 gündür mücadele ettiklerini vurgulayan Ören, “Sürekli büyüyen Amerikan şirketi Cargill; artık sendika düşmanlığını bırakmalı, işten çıkarılan arkadaşlarımızı derhal geri almalıdır” dedi.

Ören, “Şunu iyi bilmelisiniz ki; sendika isteyen Cargill işçisi Tekgıda-İş ile mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına, yerel yöneticilerin sorumsuzca aldığı kararlara teslim edilmeyecek kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından işçiler, Assan Gıda yöneticilerine yazdıkları mektubu iletti. Daha sonra işçiler Ataşehir’de bulunan Cargill Merkez Ofisinin önüne geçerek oturma eylemine başladı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Muş'ta evde çıkan yangında 2 kız çocuğu yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İpek Er’e cinsel saldırıdan suçlanan uzman çavuş Musa Orhan hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa