24 Ağustos 2020 17:28

Erdoğan'dan Biden'a: Darbeyle yapamadıklarını muhalefetle yapmak istiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Joe Biden'ın 8 ay önceki sözlerine dair konuştu, "Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istiyorlar" dedi.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ABD'nin başkan adayı Joe Biden'ın 8 ay önce söylediği sözlerle ilgili konuştu, "Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştireceklerini kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar" dedi.

Kabine toplantısının ardınan açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden'ın "Erdoğan'ı mağlup edin. Darbeyle değil seçim süreciyle. Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak" sözlerine dair ilk kez konuştu.  

Erdoğan, muhalefet partilerinin Biden'a tepki vermediğini söyleyerek "Seçimlerde delikanlıca milletin karşısına çıkıp yarışmaya bile cesaret edemiyorlar. Binbir alavere dalavere ile siyaset mühendisliği oynuyorlar" dedi.

ABD'nin başkan adayı Joe Biden'ın 8 ay önce söylediği sözlerle ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, "Türkiye'de darbe ile yapamadıklarını muhalefeti destekleyerek gerçekleştireceklerini kameralar önünde söylemekten çekinmiyorlar. Oturup konuşmuşluğumuz var, beraber çay içmişliğimiz var. Bu hezeyana cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tepkisini tüm şiddetiyle ortaya koymak yerine konunun bir süre sonra gündeme geldiğine dair bir zırvanın arkasına sığınmıştır. Bu siyasi anlayış Türkiye'nin en büyük ayıbı ve kayıbıdır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’nın koronavirüs aşısını alan ilk ülke Belarus olacak

SONRAKİ HABER

Rusya, Avusturyalı bir diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa