24 Ağustos 2020 21:05

Dersim Barosu: Timtik ve Ünsal’ın adil yargılanma talebi yerine getirilmeli

Dersim Barosu Yönetim Kurulu ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın tahliye edilmesini istedi.

Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik | Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim Barosu Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın tahliye edilmesini istedi. Açıklamada, “Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal yaşasın, tahliye edilsin ve Munzur’dan bir tas su içsinler” ifadelerine yer verildi.

Dersim Barosu yönetim kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İvedilikle çağırımızdır, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Aytaç Ünsal’ın durumları hayatidir ve kritiktir. Tahliye edin; Munzur’dan bir tas su içsinler ve yaşasınlar. Yaşam hakkı bütün hakların en temelidir.

İnsan Hakları, insan onurunun korunması için kabul edilmiş standartlardır. İnsan onuru bu standartların kabul edilmesi ve korunması ile korunur. Koruma yaşam hakkına saygıyla başlar. Ceza yargılamasında tutukluluk bir tedbirdir. Ceza değildir.

Kamuoyuna bir kez daha ivedilikle duyuruyoruz. Av. Ebru Timtik’in durumu çok kötüleşti; sıvı ve vitamin tüketimi durdu duracak noktadadır. Vücudunda ödem ve şişlikler var. Sıvıyı artık damla damla alamaz hale geldi ve benexol da alamıyor. Av. Ebru Timtik’in ve Av. Aytaç Ünsal’ın durumları hayatidir ve kritiktir.

Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebinin ivedilikle yerine getirilmesi, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin kritik eşikte olan her iki meslektaşımızın ivedilikle tahliyelerini bir kez daha istiyor ve diyoruz ki; Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal yaşasın. Tahliye edin; Munzur’dan Bir Tas Su İçsinler” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Muhalefete barış anayasası için çağrı yapıyoruz

SONRAKİ HABER

Yeditepe Üniversitesinde eğitim ücretlerine yapılan fahiş zamma öğrenciler tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa